Kolla in

Kolla in Petters fotoblogg

Tidningsbilden på oss 3:)


(Bilden är tagen från internet, därav den dåliga kvaliten!)

Lite nya bilder!

Lilltjejen har börjat tycka att nappen är helt okej, och det är otroligt skönt, för enda sättet att få henne att sova är att amma, men nu med nappen i munnen somnar hon själv! Kan inte bli bättre!

Här kommer lite nya bilder Petter har tagit!

   
  


Före och efterbilder på mig



Kort taget för ca 1½ månad sedan, med mage och tråkigt hår






Kort taget igår utan mage och precis hemkommen från frisören

Gårdagen och idag:)

Var hos fotografen igår, Natalie sov sig igenom hela besöket, men hellre det än att hon hade skrikit:) Tror vi fick ett kort när hon är lite halvvaken! Tog korten på Nybro Foto&Atelje hos Jimmy Stjernborg, är gratis att ta kort till tidningen där, skönt att slippa åka in till Kalmar!
Var ute o gick med Syrran o Nellie igår, fick en jättefin lekfilt och en ram att göra gipsavtryck med, perfekt!!! Fick även besök av Offe o Malin en stund igårkväll, Natalie fick en jättefin body av Malin!
Idag var vi på BVC igen för att väga och mäta lilltjejen, hon vägde idag 3185g och var 51 cm lång, har inte hänt så mycket på längden men hon har gått upp 160g på en vecka! Och jag som var orolig att jag inte hade tillräckligt med mjölk!
Sen har vi varit i Kalmar idag, jag var på Gina och köpte en tunika och en skjorta, perfekt att amma i! Sen var vi på Mio och hittade äntligen en lampa till teverummet!!! Blev även kinabuffé på Peking:)
Imorgon ska vi va hos Soc kl 13, jag trodde dock att det var kl 12 så jag har bestämt tid för att färga håret kl 14, blir lite tajt om man säger så, hon ska ju ha mat däremellan med! Men det löser vi, får väl amma henne i bilen eller så! Sen på kvällen ska vi hem till mamma o pappa o titta på fotboll, Kalmar-Gent. Blir även varma mackor där, GOTT!
Nej nu ska nog Natalie ha mat igen, och sen är det min o Petters tur att få något att äta!

Hej Hopp

Får pengar imon!

Får pengar imorgon från FS, känns skönt, har inte strulat något alls för mig. Havandeskapspenningen kom när den skulle, och så gör även föräldrapenningen nu! Får se när första barnbidraget kommer, ska öpnna ett konto innan dess till Natalie, är vikigt att spara in pengar till henne tycker jag!
Eftersom jag förde över för 3 månader till servicekontot i aug då jag inte visste när jag ska få pengar nästa gång så tror jag att jag ska unna mig att fixa håret och köpa ett par nya jeans nu när jag fick pengar! Känns bra!

Nehej, låter som Natalie vill ha mat!

Hej Hopp

Petter 29 år idag!

Vår hemsida

Sitter och segar lite, precis nattat Lilltjejen och lagt henne i vaggan... Hon har börjat sova ca 6-7 timmar i rad nu på natten, otroligt skönt!

Petter har fyllt år idag, 29 år! Av mig och Natalie fick han ett Ginkgo Biloba-träd och ett presentkort på Lizes Interiör...
Så mina päron och Alle, och Petters föräldrar var här på fika, jag hade gjort två hallon-blåbärspajer, var otroligt goda om jag får säga det själv:)
Sen fick jag höra att min faster och hennes man var i stan (de bor i Växjö) så då skickade jag ett sms att de gärna fick titta förbi och kolla in Lilltjejen och huset. Och det gjorde dem! Otroligt kul!!!

Petter o jag var ute och gick en runda på lite mer än en timme ikväll med Lilltjejen, gick upp till stan och runt sporthallen och förbi BVC och ishallen på väg hem, otroligt skönt att få röra på sig lite.

Petter är pappaledig veckan som kommer nu, ska bli skönt. Imorgon har vi inget planerat men på tisdag ska vi ta kort till tidningen och sen ska jag o Lilltjejen träffa Syrran, ska bli kul! På onsdag ska vi till BVC för att väga o mäta igen, och hon växer så det knakar, gissar på minst 2 cm till sen sist! Jag ska ställa mig på vågen igen, förra veckan hade jag 4 kg kvar till min "startvikt", får väl se vad vågen säger på onsdag!

Nej nu ska jag sova, är otroligt trött

Hej Hopp

Nya bilder

      


Ginkgo Biloba

Vår hemsida

Passar på att skriva lite medans Natalie sover... Igår somnade hon vid elva, och vaknade nästa gång vid sex, hon sov alltså 7 timmar!!! 7(!!!) timmar, herregud! Så otroligt skönt att få sova så länge, men gah vad mina bröst gjorde ont när jag vaknade! Fortfarande lite ömma efter det... Inte bra att inte amma på så länge...
Igår var jag en runda på jobbet o hälsade på med Natalie, gick bra att åka själv med henne till Kalmar, hon var så duktig så, blev lite grinig i slutet bara...
Idag har hon varit lite grinig och ätit en massa, så jag gick hem till mamma o pappa för att få lite avlastning, skönt!
Nu ligger hon äntligen och sover och Petter är på fotboll. Hade tänkt följa med men ville inte väcka Natalie när hon väl somnat, och så fort hon vaknar är det mat och ny blöja som gäller. Jobbigt att fixa vid sidan om en fotbollsplan!
På söndag fyller Petter år, 29 blir han... Fick en första present av mig igår, ett träd, Ginkgo Biloba, supercoolt är det.



Nej nu är tvättmaskinen klar hör jag, får passa på att fixa det medans lilltjejen sover

Hej Hopp

Matdax

Skulle precis sätta mig och skriva lite men nu vill Natalie ha mat så det får vänta:)
Får se om jag återkommer med ett inlägg lite senare ikväll kanske

Hej Hopp

Nytt försök

Japp, hon vaknade precis när jag skulle in i duschen, så nu har hon ätit igen och jag ska göra ett nytt försök att hinna duscha... Får se om jag lyckas denna gång

La in Natalies födelse på family.se. Klicka på hennes namn för att komma till sidan!

Mot duschen igen!

Hej Hopp

Sömnlös natt

Vår hemsida

Inatt blev det inte många timmars sömn... Hon var inte ledsen, men ville bara inte sova, låg och "pratade" för sig själv och sparkade omkring sig. Och Petter som skulle upp tidigt på utbildning med jobbet. Och från typ åtta i morse till elva skrek hon nästan konstant hela tiden, jätteont i magen tror jag hon hade. Måste tänka efter på vad jag åt igår som kan ha orsakat så mycket smärta hos lilltjejen. Men nu har hon äntligen somnat så nu ska jag chansa på att hinna duscha, sen ska vi nog ut och gå en runda, om vädret håller i sig.
Är sjukt trött dock, somnade vid elva, vaknade vid två o somnade runt halv fem igen, sen vaknade jag vid kvart i åtta och sen dess har jag bara försökt trösta henne. Får försöka sova lite när Petter kommer hem kanske...
Nej nu ska jag rusa in i duschen innan hon vaknar igen!

Hej Hopp


Hon växer så det knakar!

Idag har vi varit på första besöket på BVC. Lilltjejen hade gått upp till 3025 g, alltså sprängt den magiska 3000g-gränsen:) Även växt 3,5 cm, så nu är hon 50,5 cm lång. Skulle ta på hennes pyjamas igår och den var för liten, visserligen nytvättad men det gick inte att få på den! Navlen tappade hon i fredags redan, så det går fort! Och hon fäster redan blicken bra på saker, och är relativt stark i nacken!
Idag var Karlsson o Malin här och hälsade på, fick en jättefin body av dem! Vill passa på att tacka alla som vi fått kläder/lyckönskningar av! Ingen nämnd, ingen glömd, men tack-kort lär det komma framöver!
Nu ska lilltjejen snart få mat och sen ska vi åka till farmor o farfar i Örsjö och hälsa på! Behöver komma ut lite!
Beställt tid till att ta kort till tidningen idag med, så i slutet på nästa vecka är vi nog i tidningen! Håll utkik efter oss:)

Hej Hopp

Kvantum-besök

Vår hemsida

Idag har Natalie varit på Kvantum för första gången, men hon sov sig igenom hela besöket... Vilket i och för sig var ganska skönt!:)
Igår hade vi besök av Annelie, Linda, Johan och Saga. Så nu äger Natalie sina första märkeskläder, 3 plagg av märket Espirit som hon fick av Annelie o Fidde:) Fick även kläder av farbror med familj och en skallra:)
Idag var min mormor och morfar på besök en stund, så de fick ta lite kort o mysa lite:) Mormor tycker det är så kul att hon ska heta Sonja i andranamn (Mormor heter det)! Skickade in papperna på hennes namn till skatteverket igår, Sonja Ingrid Natalie Wåhlin! (Ingrid efter Petters mormor).
Nehej nu ska jag göra Petter o Natalie sällskap framför teven med en kopp te!

Hej Hopp

Min Farmor och Natalie


Någon är lite trött


Sötnosen!


Kolla Natalies blick!:)



Kamin mm

Vår hemsida

Idag har vi varit i Torsås och beställt en kamin... Ska bli mysigt att ha till hösten/vintern!
Har börjat få otroligt ont i stygnen, inte skönt alls, svårt att sitta och gå...
Nu är Petter ute och går med Natalie, jag orkade inte följa med...
G-Farmor har varit här idag, och Natalie fick en massa fina kläder! Både sådant hon kan ha nu, och om några månader, perfekt!
Ikväll ska vi till mina päron och äta, ska bli gott... Får se hur länge jag orkar dock... Sover dock jättebra på nätterna, Natalie vaknar typ 2 ggr på natten och vill ha mat, så jag sover säkert 8-9 timmar, dock med två amningsstunder... Brukar bli ett blöjbyte med på natten men det tar Petter hand om! Han är bäst!

Bild på kaminen kommer här


Hej Hopp

Kalmarrunda mm

Usch, har blivit lite dålig på att uppdatera, men känns inte så prioriterat längre liksom...
Igår var vi inne i Kalmar, först kollade vi på en kamin och sen åkte vi in till city. Men fy för att gå med vagnen på kullerstenen, stackars Natalie, nyäten som hon var fick pappa bära henne istället. Bestämde för att testa att äta på 4 Kök, hon var jätteduktig, började bli lite ledsen när vi precis ätit upp, men så fort vi började röra på oss igen så blev hon tyst:) Var även på Willys i Nybro innan vi åkte hem, men då bar pappa henne hela vägen, ingen ide att ta ut vagnen...:)
När vi kom hem hade lilltjejen lite ont i magen, så pappa klippte gräset och jag sprang mellan teve och skötbord. Några gånger hann jag knappt sätta på ny blöja innan det var dags att byta igen! Tror det gick åt 4 eller 5 blöjor på en timme där ett tag!
Idag har vi hängt hemma bara, inget kul väder ute alls, ena stunden lyser solen, nästa ösregnar det ner. Vid 5-tiden kom Tezze o June på besök, Natalie fick en "Diinglis" och så fikade vi, och hon sov sig igenom hela deras besök! Vid åtta gick familjen wåhlin-karlsson till mormor och morfar för att titta på Kalmar FF. Och kom precis hem nu.
Imorgon kommer G-farmor (min farmor alltså) på besök en stund... Och på kvällen blir det grillning hos mina föräldrar tillsammans med Petters föräldrar. Ska bli gott!:)
Nästa vecka ska Petter på utbildning med jobbet ons-fre så då blir vi själv 8-17. Men då ska jag o Natalie passa på att åka in till mitt jobb och säga hej någon dag. Ska bli kul att träffa de flesta (med det menar jag att alla jobbar ju inte, hade ju varit kul att träffa alla annars!!!) Så jag ska höra med Linda på jobbet vilken dag hon jobbar, det är viktigast att hon jobbar iaf! :)

Nej nu ska jag nog göra Petter sällskap framför teven... (eller om jag kanske ska gå o lägga mig?!)

Hej Hopp


Lite nya bilder på Natalie










Lägesrapport igen:)

Vår hemsida

Nu har vi varit hemma sedan i söndags, otroligt skönt. Var inne på viktkoll igår då vi blev utskrivna en dag tidigare än vanligt. Men hon hade gått upp i vikt så allt var jättebra! Allt funkar hur bra som helst, amning, blötbyten osv. Idag badade vi henne första gången själva, och det tyckte hon om! På nätterna ligger hon i sängen mellan mig o Petter och det är hur mysigt som helst!
Förlossningen gick jättebra! Värkarna började bli redigt smärtsamma runt 23.30 på torsdagen. Vid 3 åkte vi in, då kom de med 3 min mellanrum och höll på i nästan 2 minuter. Men jag ville vänta in i det sista för att slippa få åka hem igen. Men när vi kommer in får jag veta att jag är öppen 9 cm, ingen tid för smärtlindring här inte. Fick lustgas, 50/50. Hade det ett tag men tyckte slangen var ivägen så jag hoppade den när krystvärkarna började. Så vi var inne på förlossningen kl 03.30 och 05.40 föddes Natalie. Var lite jobbigt i slutet, var lite mycket folk inne i rummet, 2 barnmorskor, 3 undersköterskor och en läkare. De lyckades inte se hjärtljudet på henne, så under 10 min visste vi inget alls. Men sen när apparaterna började fungera igen låg det jämt och fint på 150 så det var aldrig några problem som tur var. När hon kom ut hade hon navelsträngen inlindad både runt en arm och runt halsen, men inte hårt alls. Dock gjorde det att armen kom ut i en konstig vinkel, inte skönt. Fick sy ganska mycket, vet dock inte hur mycket, frågade BM men hon hade tappat räkningen sa hon (!!!). Men det får man ta, jag hade klarat av min första förlossning med bara lite hjälp av lustgas i slutet!!! Det var ingen stor tjej som kom ut, endast 47 cm lång och 2860g. Hade lite svårt att hålla värmen själv första dygnet så hon låg mesta tiden på mitt bröst med massa filtar. Jag hade verkligen inte svårt att hålla värmen, aldrig varit så varm i hela mitt liv! Haha,,, På BB fick vi ett dubbelrum för oss själva, det var otroligt skönt! Allt gick så otroligt bra där inne så vi fick åka hem en dag tidigare, och det var skönt! Och allt går fortfarande hur bra som helst.
Nej nu ska Natalie ha mat... Om hon kan släppa sin tumme, sen hon kom ut suger hon nästan hela tiden på vänster tumme, tror hon blir vänsterhänt:)

Hej Hopp


Kolla in här

Vår hemsida

Bilder på underverket

Endast 5 timmar gammal här


Hon hade lite svårt att hålla värmen själv i början


Myser lite


Världens stoltaste pappa:)

Natalie Wåhlin, 20080808, 05.40, 47 cm, 2860g

Pinvärkar...

BM inne på förlossningen igår pratade något om pinvärkar innan vi skulle åka hem. Hade aldrig hört talas om det innan så jag fäste inte så mycket vikt vid det. Har dock under dagen kollat runt på nätet, och det är tydligen kraftfulla värkar som gör ont, men som INTE gör någon verkan, alltså som inte öppnar upp livmodern något alls. Kändes ju inte så kul att läsa precis! Surfat runt på olika forum och alla skriver olika om pinvärkar och om hur länge de håller på. Igår innan jag visste vad pinvärkar var, så gjorde det mig inget att det gjorde så fruktansvärt ont. Men idag, när jag vet att det gör ont helt utan mening, då är det inte speciellt kul längre. Och när jag surfade runt och läste så får man veta att det finns de som gått i flera dygn med pinvärkar. DYGN?! Gah, klarar jag aldrig. Och att i de flesta fall blir man igångsatt bara för att man ska få ett slut på det, och för att man inte orkar. Får väl se vad som händer, kanske inte blir bebis på en vecka med lite otur. Man ska vara mycket i upprätt läge och gå mycket. Mmm, precis som om man orkar det... Vill bara ligga nedbäddad i sängen hela tiden... Tur att jag har Petter som ser till att jag rör mig o inte ligger i sängen hela tiden....

Nej nu ska jag försöka gå ett varv runt huset igen

Hej Hopp

Lägesrapport:)

Okej, läget just nu... AJ! Åkte in vid elva-tiden igår med värkar som jag tyckte var hemska. Var inne på förlossningen i 5 timmar sen skickade de hem oss. Då hade jag hunnit bada i 1½ timme, det var skönt! Värkarna blev starkare hela tiden och kom med 4 minuters mellanrum. Dock kunde de inte känna hur mycket jag var öppen för bebis huvud låg för långt ner, men de trodde max 2 cm (BARA!!). Så fick med mig 5 tabletter hem, 3 smärtstillande, en sömntablett och någon som skulle göra att värkarna skulle släppa lite så jag fick sova. Tog alla på samma gång när jag kom hem och somnade som en stock. Sov i över 12 timmar, vaknade till någon gång pga en värk. Så läget är just nu, jag går/sitter här hemma och väntar. Efter jag sovit har inte värkarna kommit igång riktigt. Men när de väl kommer gör det sjukt ont. Men kommer med kanske 20 min mellanrum... Känns väldigt konstigt att bara gå här hemma och vänta... Och tabletterna från igår har gjort mig helt snurrig och konstig.
Får väl se när det börjar hända saker igen... Nu ska jag försöka ta mig ut, är ju faktiskt fint väder idag!

Hej Hopp

Uppdatering igen...

Och nu har det börjat...
Kl 02.00 var det ca 12 minuter mellan värkarna...
Nu (kl 05.10) är det ca 5 minuter mellan... Och de håller på i ca 45-50 sek.. Och det gör sjukt ont!
Har suttit på en pall i duschen men tyckte inte det hjälpte något, mest jobbigt. Men nu är jag nyduschad o fräsch i alla fall:)
Ringde in tll Förlossningen förut, bara för att få prata lite... SÅ nu sitter jag här med värktimer.se och klockar mig själv. Petter skickade jag i säng igen, kan inte göra så mycket nu i alla fall så det är bättre han sover och är pigg tills han verkligen behövs!
Första värken på värktimer var 45 sek, sen kom nästa värk 5 min o 2 sek efteråt och höll på i 49 sek, sen den tredje värken efter 4 min och 8 sek och höll på i 46 sek. Nu ska vi se när den fjärde kommer... (har inget vettigt att göra så jag sitter här, ska försöka få ett medelvärde på värkarna, sen ska jag ta något att äta och försöka vila). Den fjärde höll på i 1 min och 2 sek och kom efter 4 min och 43 sek.

Och nu ger jag upp...

Hej Hopp

Liten uppdatering av läget

Slemproppen, eller del av den, lossnade igårkväll med lite blod... Följdes av värkar som var ganska regelbundna, med ca 8-10 min mellanrum nästan hela natten. Men runt åtta i morse blev det lugnt och sen dess kommer de med en timmes mellanrum ca. (Typiskt att de ska komma på natten så man inget får sova!!) Dock en helt annan känsla och styrka på värkarna nu än vad det var för någon vecka sedan... Går bara och väntar på värkarna nu, så fort jag känner att en är på g blir jag skitglad. Visst är det sjukt? Jag går och väntar och längtar efter att det ska göra ont... That's me right now!

Så det var läget just nu... Så vet alla, slipper jag får en massa sms(!!!) Har fyllt på min mobil med gratis sms så jag lovar att höra av mig när det blir något...

Hej Hopp

Litet test bara

Hur kommer din bebis att se ut?

25årsfest!

Var på 25årsfest igår, hade otroligt trevligt. Orkade dock inte hela kvällen, utan vid elvatiden åkte jag o Petter hem... Men innan dess hade vi hunnit med att äta potatissallad o grillat, tävlat o ätit tårta:) Tom jag tävlade. Petter o Marcus var på lag först men Marcus o Mikaela åkte hem tidigare för de hade lilla Liam med sig, 2 veckor gammal bara:) Men jag övertog Marcus plats i de två sista grenarna. Och det gjorde jag bra, vi jobbade oss upp från en sista plats till en delad femteplats (av 7 lag). Första grenen var att smälla en ballong på kortast tid genom att ha den mellan sig, där kom P o M näst sist! Sen var det gurkrace, springa en bana med en gurka mellan benen o sen växla till nästa utan att använda händerna, de kom näst sist även där:) Sen var det stövelkast, vartannat kast tills de nådde över en streckad linje, gick väl inte så bra, P fick in ett kast på ca 5 meter, o M på 10 meter, dock kastade M åt fel håll:) De två sista grenarna var jag med istället för M, skulle ha en femma i röven o springa en bana utan att tappa den, snacka om att knipa:) Sen släppa ner den i en hink! Vi kom fyra tror jag, och jag sprang! Höggravid, och det var inte skönt... Men vad gör man inte när det är tävling! Sista grenen skulle man blåsa upp en ballong, störst på 1,5 min, med hjälp av en madrasspump. Jag stod framför P med ballongen o han hade pumpen mellan benen och fick inte använda händerna, summa kardemumma, det såg ut som han juckade på mig bakifrån. Aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv. Särskilt de par som innehöll två killar:) Sam o Jimmy såg ut att vara ganska bra på detta:) Petter lyckades filma dem, så vi får väl se om det hamnar på youtube:) Haha...

Nej nu ska jag göra Petter sällskap i soffan

Hej Hopp

RSS 2.0