En liten uppdatering så här i slutet av april :)

Jag har varken ork, tid eller lust att blogga just nu... På dagarna när Nowa sover ska man umgås med Natalie och på kvällarna när Natalie sover så har Nowa sin skrikperiod så då blir det inte heller av att man bloggar. I onsdags började Petter jobba igen, han var hemma i 3 veckor så känns lite tomt måste jag säga!

Idag är Nowa 3 veckor, tiden går så sjukt fort! Hon är nu 52 cm och väger 3680 gr. När Natalie var en månad vägde hon 3580 gr och var 54 cm så Nowa väger lite mer men kommer nog vara kortare, om hon inte växer 2 cm på en vecka?! Nowa följer saker med blicken och kan vända huvudet åt det håll ljudet kommer ifrån när hon ligger ner... Har fortfarande inte skickat in någon bild till tidningen men ska försöka få till en bra bild på tjejerna imorgon när de är finklädda!
Natalie är 92 cm lång och väger 13.5 kg, börjar bli en lång tjej, men hon kommer in gratis på Ölands djurpark i år igen som tur är! :)

Imorgon ska hela familjen på bröllop. Är min fina Marie som ska gifta sig med sin Simon! :) Ska bli mysigt, hoppas bara alla mina barn sköter sig, Nowa får jag väl amma om hon inte vill vara tyst i kyrkan och till Natalie tar vi nog med en tablettask att muta med! :)

Nowa har äntligen accepterat vagnen, men hon måste få ligga högt med huvudet och på sidan, annars blir det bara en massa skrik. Nappen är hon inte intresserad av alls, vilket egentligen inte gör jättemycket. Det hade dock underlättat på kvällarna så hon har ett stort sugbehov och det enda som tystar henne är att amma... Blir lite tråkigt för mig att bara sitta i soffan hela kvällarna...

Kramen

Myser lite med min dotter...

100media_imag052 (MMS)

Myser lite med min dotter...


Natalie målar påskägg

100media_imag051 (MMS)

Natalie målar påskägg


Lovefilm.se

Jag har fått möjlighet att via Buzzador testa Lovefilm.se i en månad. Det är en sajt där man hyr film och får de hemskickade i brevlådan. En superbra tjänst som jag gärna nyttjar igen. Dock blev det lite dumt mitt i allt barnafödande osv så hann inte med att se alla filmer. Men till hösten/vintern när det är dax för filmmys så testar jag gärna igen!

dagen började sådär...

Dagen började bra, Nowa kräktes i sängen samtidigt som hon bajsade. Samtidigt ropar Natalie på mig från köket, där flyter det oboy över hela köksbordet och det visar sig att även hon bajsat. Sedan börjar Nowa skrika, vilket får Natalie att börja ropa efter sin pappa som inte är hemma. Så då bryter hon ihop och jag får gå och låsa ytterdörren för att hon inte ska springa ut...

MEN NU sitter Natalie och tittar på teve, hon har ätit frukost. Nowa vaggade jag till sömns i hennes bilstol så nu ska jag försöka få i mig lite frukost innan hon vaknar och vill ha mat. Sedan klär vi på oss och går hem till mina föräldrar... Varför klara alla själv när man inte behöver?!

over and out

Sötnos...

100media_imag050 (MMS)

Sötnos...


Nowa en vecka gammal

Barnen mina sover, det är lugnt, i köket står radion på och diskmaskinen låter i bakgrunden... Rogivande...

En vecka som 2barnsmamma har nu förflutit och det går riktigt bra, men så har jag lyckats med att få de två snällaste barnen som finns. Natalie klappar gärna på sin lillasyster, men är lite hårdhänt så man måste ha stenkoll på henne hela tiden, men det går bättre och bättre. Nowa äter, sover eller bajsar. På dagarna sover hon 3-4 timmar i sträck. Även på nätterna, men hon sover ju tillsammans med mig i sängen så har inte samma koll där. Vi somnar båda två när hon äter och sen kan jag vakna efter 3-4 timmar och hon ligger antingen likadant eller med mitt bröst som huvudkudde:) Nattetid ska hon dock vara nära hela tiden. Flyttar jag på mig lite så flyttar hon efter eller börjar hon gnälla. Hud mot hud hela nätterna är det som gäller. Imorse vaknade vi sjöblöta båda två, hennes body var blöt av svett och hon hade värmeutslag i ansiktet och på magen... Det är dock lite läskigt när hon ska ligga så nära under natten, samsovning och värme ger ju större risk på PSD... Gäller att ha koll på vart man har henne, men jag har alltid stenkoll på det, det är Petter som inte alltid vet vilken sida hon sover på... Eller när Natalie kommer och hoppar upp i sängen och ska mysa med mig, då får man skydda Nowa!

Nehej nu blir det två Panodil innan det blir sängen. Det är INTE skönt att ha en jobbig hosta i samband med att man är sydd mellan benen... Varje hostning gör grymt ont och jag hostar väldigt mycket.......

Kramen


En nyklippt Natalie


Världens finaste Nowa


Lite nya bilder














Välkommen till världen

Ikväll eller imorgon ska jag försöka uppdatera bloggen lite med fler bilder på både Nowa och Natalie.



Välkommen till världen Sofia (Sophia?) Maria Nowa Wåhlin


Fina tjejen...

100media_imag049 (MMS)

Fina tjejen...


Status quo

Nej ingen bebis än men värkar sedan i söndagskväll... Igår var vi inne på förlossningen och då var jag öppen 4 cm. Men då jag inte sovit något på typ en vecka så fick jag en "sömndos" och sedan fick vi åka hem och sova. Och jag sov i 12 timmar, har snittat 2-3 timmar de senaste nätterna i flera veckor så det var skönt!
Har det inte kommit igång på riktigt igen imorgon kl 08.00 så blir jag igångsatt för då är det 3 dygn sedan vattnet gick! Just nu är det ca 8 minuter mellan värkarna och de håller i sig i över en minut så får se om vi kanske åker in inatt redan...

Vore så häftigt om det blir imorgon, dels är det BF imorgon. Sedan föddes Natalie fredagen den åttonde, imorgon är det exakt 2 och 8 månader sedan hon föddes! :)

Kramen

En massa nya bilder



Natalie leker ute själv


Så här levde vi i 3 veckor, med enbart micro


Petter spacklar tak


Natalie med sin råtta


En trött liten tjej


Frukost i nya köket som snart är klart


En glad tjejja


Natalie med pappsen


Denna pryder vårt kök


En stoooor mage


Vårt sovrum med vaggan


IgglePiggle i sin randiga klänning



39+1

100media_imag048 (MMS)

39+1


Work in progress...

Idag gick vi in i vecka 40, alltså mindre än en vecka till BF. Häftig känsla att veta att när april är slut har vi en liten bebis! Kanske om en vecka, kanske on två dagar... :) Känns just nu som att det kommer att dröja lite till dock, en känsla bara men vi får väl se!
Har varit lite mer aktiv de senaste dagarna och det känns i kroppen. Har sjukt ont i höfterna och ryggen... Fötterna är som stora klumpar på kvällarna och jag kan knappt ta mig framåt... Kalmar i torsdags, Kalmar igår och Nybban idag... Sen har vi plockat och städat här hemma. Och har ändå en massa kvar, men när det är slipdamm överallt så tar det ett tag att städa ur ett rum... Imorgon hoppas vi på fint väder så vi kan vara ute lite och så Natalie får vara ute och leka lite. Hon har varit så duktig när vi har fixat här hemma. Hon går omkring med IgglePiggle och leker med honom. Hon gör en lekplats i sovrummet, bäddar ner honom i bebisens vagga, sjunger för honom, är arg på honom(!) och är allmänt gullig. Idag kom hon på att han är naken så hon skyndade sig upp för att ta på honom lite dockkläder, det blev ett par vita trosor och en stickad randig klänning:)

Imorgon kommer det förhoppningsvis lite fler bilder med, har varit lite dåligt med det. Har ju tagit en massa bilder på köksrenoveringen men vill lägga ut alla samtidigt när det är helt klart. Och än så länge är det inte helt klart. Ett fönster kvar, vilket betyder mer kakel och taklister. Tapeten i matdelen var restad, annars skulle den varit upp nu... Sen har vi beställt ett nytt köksbord med stolar som vi ska hämta på torsdag eller fredag. Så det blir nog inga bilder på köket imorgon. Men det kommer, jag lovar!

Nehej nu ska jag flytta upp i soffan, sitter på golver för att nå fram till datorn :) Men det är inte så skönt att sitta på golvet!

Kramen

Magen tittar på fotboll och äter blåbärspaj

100media_imag048 (MMS)

Magen tittar på fotboll och äter blåbärspaj


Ingen bebis...

Ingen bebis idag som tur är. Har varit på Babyproffsen och hyrt ett babyskydd, så nu är det fixat! Nu blir det sängen för mig

Kramen

RSS 2.0