Bla bla bla

När jag läser om alla krämpor m.m som man kan få som gravid inser jag att jag är lyckligt lottad än så länge. För det enda jag har är min täppta näsa, och det är allt. Låter nästan lite ynkligt med tanke på alla krämpor som finns. Men jag klagar verkligen inte!

Sista dagen på jobbet för veckan idag, sen är jag ledig 4 dagar, ska bli skönt. Imorgon ska jag köpa röda mjukisbyxor som jag kan ha på jobbet. Min jobbyxor sitter inte så bra längre, och tydligen för inte Fristads mammabyxor:) Men ska bli skönt att få ha mina egna byxor, och samtidigt reta Victor lite, som skulle döda för att få gå i sina röda mjukisbyxor:)

Kommer mer senare

Hej Hopp

V 23

V 23

Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.

Taget från www.gravid.se

Huset!

Den 15 April får vi nycklarna till huset, Äntligen!! Skrev på alla papper den 25 jaunari, så det har varit lite segt att vänta, men nu, nu är det inte långt kvar! Känns bra! Så den 7 april ska vi till banken och fixa med alla pengar m.m. Flyttlådorna travas på varann hemma i lägenheten... Ser inte så roligt ut precis...

Gah vad ont jag har i min näsa... har klarat mig utan nässpray i en vecka imorgon, men jag har sjukt svårt att somna på kvällarna...

Imorgon går jag in i vecka 23, fan vad tiden går fort!

Kommer fler inlägg senare!

Hej Hopp

Scarred

Petter tittar på Scarred på MTV, o jag klarar inte av att se det, så jag satte mig här ute en stund... Är dock inte på humör att skriva något...

Här kommer lite bilder istället

   

Min bil                   Päronens uteplats        Jag o Petter

   

Jag                           Jag                            Petter


Over And Out

Hej Hopp

Jaha, jobbat 10-18.30 idag. Ca 1½ dm snö att få bort på bilen sen krypköra hela vägen till Kalmar i princip. Först vid Smedby kom jag upp i den smått otroliga hastigheten 90! Men jag kom i tid, visste att det skulle bli skitväder så var uppe lite lite tidigare än vanligt!

Bara jag o Malin i kassan idag, men det var helt okej. Hade mycket folk vid ett typ... Då var det faktiskt nästan två rejäla köer... Men vi har haft kul, så dagen har gått fort.
När man skulle hem var det att krypköra igen, men dock inte förräns (stavas inte det förrens?? btw) vid Smedby.. Vet inte vad det e med Smedby men där ändras vädret helt. Från blöta men fria vägar till snömodd och noll sikt. I Kalmar regnade det lite och helt vindstilla. Från Smedby och hem till Nybro öste snön ner o man kände hur blåsten rev o slet i min lilla bil. SÅ från Smedby körde jag nog i max 60 hela vägen, så det tog ett tag att komma hem.  Men hem kom jag utan större missöden. Får se hur vädret är imorgon... Jobbar 10-18.30 imon med.

Sitter här hemma själv, Petter är med fotbollsgänget och bowlar, dricker öl och äter pizza. GOTT! Undrar bara hur ha tar sig hem, har inte frågat om skjuts... Än iaf...

Lysssnar på musik på ganska hög volym. Agnes måste lära sig tidigt vilken musik som gäller :) Just nu är det Gnarls Barkleys nya låt Run som spelas! Den e sjukt bra, måste ni lyssna på! Musikvideon e helskön!

Lets Dance ikväll, semifinal. Tycker det är kul att titta på men mest för att det finns inte så mycket annat att titta på. Karl-Petter är ju favoriten, men måste säga att ikväll röstade jag på Tony! Är dock inte tillräckligt intresserad för att kolla vilka som åker ut, som sänds just nu. Orkar inte ta mig till teven (vad kan det va? 3 meter in i ett annat rum(!!!)...) Men jag blev så glad av KarlPetters jive att jag knappt kunde sitta still, oh jag ville bara upp o dansa, var kanske inte så bra men hans energi o inlevelse. WOW säger jag bara!

Nej nu ska jag ladda inför morgondagen, med jobb och allt!

Ha det fint mina vänner (som chefen skulle skrivit)

Hej Hopp

Besök!

Besök

http://www.orsjoif.dinstudio.se

Skatt skatt skatt

Åååhh, Olivia o Kent var o hälsade på förut med Linus 2½ vecka gammal :) Såå underbart söt!

Har kollat upp min lön lite nogrannare än vanligt, eller Petter gjorde det. Visar sig att jag lägger bara 25% i skatt ca, snacka om fet restskatt nästa år. Ringde o pratade med Lönekontoret och de sa att de gick efter en tabell de fått av Skatteverket så det var lika för alla... Hmm.. Men sa att de får dra extraskatt varje månad då... Hoppas det löser sig nu!

Hej Hopp

Bilder m.m.



Något säger mig att jag borde diska, inte sitta vid datorn



Syns det att vi ska flytta snart eller... Senast 15 April får vi nycklarna...



Köpte gula tulpaner igår, fint va.. O visst e vasen sjukt snygg?




Världens bästa och snyggaste sambo...




Så här fint hade vi det på vår uteplats i somras...




Gnarls Barkleys nya låt Run e sjukt bra, den 2 April släpps deras album, det SKA jag ha...

Punkt punkt punkt

Ändrade lite bakgrund osv, vill få lite vårkänsla, nu när snön har kommit igen. Det är bara så himla onödgt! Allvarligt. har det inte varit någon snö på hela vintern, så behöver den ju inte komma nu, i mitten av mars!

Var på Willys förut o skulle handla. Men mitt kort fungerade inte. Var inte säker på hur mycket pengar jag hade, så jag åkte hem, utan varor, och kollade internetbanken. Jag hade pengar så det både räckte och blev över. Hade samma problem med mitt förra kort. Får väl göra ett försöka till, men tar med kontanter fall i fall. E så pinsamt att inte kunna betala. Känns lite segt att åka o handla nu, men har haft så ont i höfterna så jag behövde vila lite. Och råkade väl somna en stund kanske, en stund bara (nästan 2 timmar men säg inte det till någon)...! Så nu är jag helt mosig och inte alls sugen på att sätta mig i en kall bil o åka o handla. Jaja, så e det ibland...

Var på Ljusparty igår hos mamma. Massa fina saker, o massa härliga doftljus. Men lyckades hålla mig ganska bra i skinnet o handlade inte så mycket... Kommer bli sjukt fint iaf!

Jag behöver dig just nu, för mig finns bara du. Det finns inget vi inte kan, för vi har varann...

Nej mot WIllys o handla (igen).

Inköpslista
(med reservationer för ändringar)
Fläskfile
Lax
Matl grädde
Mjölk
Creme Fraiche
Filmjölk
Diskborste
Juice


Hej Hopp!



Magen v 21+4

image29

Låt mig vara deppig

Vem är det som bestämt att man ska gå omkring och le jämt? Att man alltid ska vara glad. Jag har ingen lust med det just nu... Jag orkar inte le jämt... Jag orkar inte, orkar inget alls, är bara så trött, jämt, hela tiden.

Snälla, bara låt mig vara... Inga frågor, för det finns ändå inga svar just nu...

Jag är mer än en mage, glöm inte det... Jag är fortfarande jag...

stoooora städ-dagen

Diskat, skurat av gallret i ugnen, skurat av alla ugnsplåtar (som jag o Petter aldrig använt men som var sjukt skitiga), skurat toan, putsat alla speglar. Nu ska jag damma o dammsuga med. Petter tvättar bilarna. Bara min bil tog över 2 timmar, men så går den ju fram o tebax te Kalmar 4-5 ggr i veckan!

Nu ska jag städa vidare

Hej Hopp

Larm!

Jag ska tvätta bilarna o byta till sommardäck på saaben så jag har visst något att göra i helgen :)

Gick typ ett larm förut, låter uppifrån taket, 4 ggr, men bara jag o BKn som hört det så både Magnus o Peter M frågade vilka droger jag går på, och att jag skulle ringa på dem om jag hörde det inte. Min känsla är ju att de tror att jag inbillar mig... ... ... ... GAH! Men jag lovar, det höll på i minst 10 sek första gången, sen med ca 15 sek mellan rum.... Något var det!

Tänker

Vad jag är glad att Petter inte har ormar, ödlor eller spindlar. Pratade om det med Malin förut, tänk om man träffar en kille som har något av dessa djur som husdjur. Då hade nog jag och Petter haft ett stort problem. För jag skulle aldrig, aldrig, aldrig kunna tänka mig att dela hus frivilligt med något av dessa djur. Big NO NO!!!

Helg snart, schlagerfinal hos Annelie o Fidde imon, ska bli kul! Annars har jag (vi) inga planer alls för helgen vad jag vet...

Bygger om i affären, allt ska göras om känns det som. Först bytte vi plats på minneskort o kameror, men nu ska dessa byta plats igen, dock ej med varandra. Alla stationära har bytt plats, även alla skärmar osv. Så vi har lite att göra om man säger så :)

Vet inte när jag ska ta lunch idag, vid två eller tre. Tar jag vid två är det så segt att jobba 5 timmar efter lunch, men tar jag vid tre e jag sjukt hungrig (typsikt I-landsproblem). Har med mig en fryspizza Vesuvio som jag köpte på Statoil på väg till jobbet. Nej blir nog vid tre, e inte ensam att ha lunch då! Linda, Henke, Camilla o Magnus borde ha lunch då med!

Kommer kanske mer senare, jobbar till 20.00 ikväll!

Hej Hopp

Blipp

Har bara stått en timme i kassan idag, Hector jobbade för Emelie idag, o ville inte så här nere själv så han har i princip stått i kassan hela dagen, o jag stått jämte. Jag har haft lunch, o byggt om Sodawaves, mer har jag inte hunnit med. Men tiden har gått sjukt fort när man står två st i kassan....
Har fått en lista mer bra o ha saker av Hector nu när jag o Petter ska ha bebis... :)

ÅÅhhh längtar så till vårt hus. Nu är det inte långt kvar! Senast den 15 april får vi nycklarna. Känns visserligen som en evighet dit, men med tanke på att vi skrev på alla papper i januari så är det inte långt kvar! Garaget är fyllt av golv som bara väntar på att få läggas i alla rum på övervåningen. Svart i hallen, grått i barnrummet och vitlaserad ek (tror jag det var?) i mitt o Petters sovrum.

Slutar om en timme ca, sen en dag kvar sen långledigt! Jippiiiieee!

Hej Hopp


Pinsamt i kassan

Ibland strular det i kassan, varor går in för fel pris etc. Det kan hända, det vet vi. MEN ibland, med vissa kunder är det så sjukt pinsamt! Petter Wastå var precis o handlade av mig, tror du allt funkade bra eller? NEJ! Blä blä blä, trodde jag skulle dö... Och självklart måste kunderna som stod efter honom i kön kommentera det. -"Flicka lilla såg du vem det var? Vet du att han är känd?" JA jag vet vem han är, men gud vad enklare om jag inte vetat det... 

tack för mig 

Nostalgi

Längden avgör hur mycket man har att göra, var det någon som sa till mig idag. Så får väl se hur långt det blir!

Åh, hade värsta nostaglitrippen i bilen förut, hittade en skiva med massa låtar från sommaren 2006. Åh, sommaren 2006, den bästa i mitt liv tror jag. Massa fester, och så träffade jag mannen i mitt liv :) På Vallen, utanför toaletterna, där satt han och väntade på mig! :) Min fina Petter! Det var så nära att jag inte gick ut den kvällen utan stannade på ett hotellrum på Rasta... (hade kanske druckit lite lite lite för mycket). Jaja, nostalgi i massor, Maneater, Sexyback mfl. Satt och sjöng för full hals, tur ingen kunde höra mig, även om föraren i en av bilarna jag körde om tittade väldigt konstigt på mig:) Haha, det bjuder jag på!

Igår sparkade Agnes för första gången så Petter kunde känna det :) Vår lilla bebis:)

Jobbar idag, imorgon och fredag, sen är jag ledig lördag, söndag, måndag (med undantag för utbildning i försäkringar kl 14.00) tisdag och onsdag. Ska bli skönt med lite långledigt. Skulle jobbat måndag men jobbar tisdagen veckan därefter istället. Ska bli skönt med långledigt:) (Vilket även betyder att jag kan gå på mamma ljusparty på måndagkväll!)

Gah idag mår jag inget vidare, mår illa och är yr. Men står bara korta pass i kassan, det är ganska skönt. Lunch om 45 min, makaroner och köttfärssås blir det, som jag hittade i frysen.

Åh vad kissnödig jag är. Drack en massa vatten förut, och hann inte gå på toa innan det var min tur att stå i kassan. Igårkväll drack jag 4 koppar grönt te hos mamma o pappa, gissa vem som fick springa på toa inatt. Eller behövde bara en gång, o sen en gång när Petter gick te jobbet, o sen vid sju igen... :)

Ska börja äta järntabletter nu sa BM, jobbigt, för jag tål dem inte. Mår inte bra av Hemofer, och absolut inte av Niferex. Hemofer ska man äta 4 st av, o Niferex 1 st. Men tål inte något av dem! Så vet inte redigt hur jag ska lösa det, får ringa och fråga om BM har någora tips på vad man kan äta istället!

Hej Hopp!

Melodifestivalskivan på Statoil!

Jobb jobb jobb. 8,5 timmar idag, men det blir bra med pengar! Daniel var o hälsade på idag, så vi var ute o åt, jag, han, Emil o Maria. Asiatiska köket blev det. Otroligt gott :)
Andra chansen igår, helt okej. Röstade som en dåre på Nordman bara för att Androla inte skulle gå vidare! Wey, det gjorde dem inte heller. Jag tycker låten e sjukt bra men jag klarar inte av Carola så tyvärr... Åt mat hemma hos mor o far, eftersom Petter lämnat mig i helgen, för att träffa polarna i Malmö. Men det behövde han:)
På vägen hem ska jag vara så nördig att jag ska in på Statoil och köpa Melodifestival-skivan...

Älskar dig Petter, mest av allt!

Blipp

Och här kommer inlägg 2... Står och väntar på nya schemat, är otroligt nyfiken på hur kommer att se ut! Är ju en massa nytt. Måste få gratulera Camilla som äntligen har blivit PAS, vet att hon velat det länge! :)
Har nya öppettider, som börajr gälla efter påsk. Vardagar 11-19, innan hade vi 10-20. Och helger 10-17, innan hade vi 10-18. Inte mycket det handlar om men ska bli skönt att få komma hem en timme tidigare kvällar o helger!

v20

Idag gick jag in i v20, vilket betyder halvvägs:) Känns otroligt bra. Må väldigt bra nu, lite ont i ryggen ibland och fortfarande täppt i näsan, men näsan börjar bli mycket bättre nu! Ryggen känns dock värre men det får man väl ta. Jobbar 9 timmar idag så när jag kommer hem ikväll kommer jag ha ont i ryggen, o vara sjukt trött. Fira svärmor i Örsjö ikväll men vet inte om jag orkar. Är inte så rolig på kvällarna när jag jobbat så länge, o särskilt inte efter en tidig morgon på jobbet. Snart kommer Camilla tror jag och gör mig sällskap, hon börjar vid elva tror jag (eller e det Malin?!)

Hej Hopp

Magen


Så här ser magen ut idag... V19+6

Petter :)


Måste bara tala om att Petter är den bästa man kan få. Världens underbaraste sambo, världens omtänksammaste man:) Älskar honom så mycket. Är så glad att jag har honom vid min sida! Han kommer bli en så otroligt bra pappa:) Puss på dig min Älskade!

Färga håret?

Jag bara måste få bort min hemska utväxt i håret. Det e inte snyggt alls. Men jag vet inte om jag vågar. Har sökt på nätet om att färga håret när man e gravid, o det står så olika. Vissa att det inte alls är farligt, och andra att det är farligt, för bebisen. Läst en massa trådar i olika forum och det står så otroligt olika i dem. Vissa har gjort det som vanligt o inte märkt något, andra har fått andra färger eller har färgen inte fastnat. Jag har inte råd att gå te frisören o göra det, men något måste jag göra... Gah jag blir galen, får tänka lite till! Det viktigaste e ju dock att det inte är farligt för bebisen.


En till...

En till som sa upp sig idag på jobbet. Lycka till Fredrik! Vi förstår dig. Nu är vi inte så många kvar, ska bli intressant o se vad som händer...


Ännu fler bilder...

har lite tråkigt så här kommer lite fler bilder...

Fiskar, som senare blev överkörda
Elden från kräftfsket
Vår nya säng o vår fina fondvägg
Kalmar slott



Notehall
Vårt fina sovrum
Nyrenoverat o nya möbler
Kalmar FF, Smålands, nej Sveriges, stolthet



Vi, alltid (L)

Sommaren 2007 i fiiina bilder

Tvättdag idag, känns inte som det var så länge sen sist, men tydligen så behövdes det igen...

Jaja, längtar sjukt mycket till sommaren! Åh ska bli så skönt, har semester 2-22 juni, o sen efter det e dax att va mammaledig... Börjar ta ut pengar en månad innan BF tror jag, men det e klart, man vet ju aldrig hur man mår och hur mycket man orkar, men jag hoppas kunna jobba fram till min semester utan problem. Ju tidigare jag går innan BF desto mindre tid får jag ju vara hemma med bebis. Har dock fått känningar av foglossning, känns inget vidare, sjukt ont gör det ibland. Har lite övningar jag fått för ryggen, hoppas det hjälper. Mest ont gör det efter jag stått still länge, vlket är oundvikligt med tanke på mitt jobb. Men jag tror det löser sig till det bästa!

Här kommer lite bilder från sommaren 2007

Byxelkrok
 




Ser ganska härligt ut va? Alla bilder är tagna i Byxelkrok, norra Öland.
                                            

Lite nyinköpta möbler till vårt hus


Detta bordet dock ej dessa stolar utan de på bilden under, 8 st,


Här är sofforna vi har köpt, har även en svart fåtölj till
 

Våra fina muggar, svarta höganäs, har även köpt mattallrikar, djupa tallrikar o skålar i samma serie, allting svart

Barnvagn...

image3

Har köpt barnvagn idag, kombivagn... Sålde ut 2007 års modeller så vi passade på. Känns lite tidigt men nu när vi har hittat en vi vill ha så är det väl bäst att passa på! O den e så fin så! Står hemma jämte teven just nu. O det bästa e att den verkar få plats i blen så vi slipper byta bil, för det vill vi ju inte!

RSS 2.0