Artikel i DN

Läste i en artikel idag på DN om falska mail från VISA där de vill att man skickar in kontouppgifterna... Drog mig då till minnes att jag faktiskt var en av de "drabbade" då jag fick ett sånt mail för någon dag sedan... Men som användare av internet och mail i typ 15 år så sitter sånt som tur är i ryggmärgen att man ALDRIG öppnar länkar eller lämnar ut något sådant via mail... Men ändå, finns säketr några där ute som gick på detta bedrägeriförsök tyvärr...

Nog om det, sista jobbdagen idag, kändes otroligt konstigt... Kommer sakna alla... Men har lovat att hälsa på, minst en söndagslunch och har lovat att komma med fika någon dag med :)

Nej nu ska jag ställa mig i duschen, för imon kl 7 hämtar min mor mig, för då ska vi åka tåg in till Malmö och shoppa! Ska bli sjukt kul! Hoppas på att höfterna och ryggen inte krånglar för mycket!

Hej Hopp alla glada!


V 31

Vecka 31
Du: Kanske känner du av förvärkarna mer regelbundet nu. Det är inget konstigt om du fortfarande inte har några förvärkar, alla upplever dom inte. Många kvinnor tycker att dom nu är stora och otympliga. En del får också väldigt ont av foglossning.
Bebisen: Barnet väger cirka 1,5 kg och mäter ungefär 40 cm. En del bebisar sparkar fortfarande vilt omkring sig och sparkarna kan både kännas obehagliga samt göra rejält ont. En del bebisar upplever nu platsbristen i livmodern mer påtaglig och lugnar ner sig. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar lungorna, genom att "andas" ner fostervatten i dem. Kanske kan du därför känna mer tydligt att barnet hickar, vilket är helt normalt. Barnet reagerar olika på olika musikstycken och instrument och det är viktigt att du pratar och sjunger med magen eftersom barnet rimligtvis kan känna igen sin mammas (och även pappas) röst.

taget från www.niomanader.se


Gah!

Är bara sur och irriterad... Vet inte varför men så är det... Det är otroligt tungt att andas när bebisen ligger så högt upp och trycker mot lungorna och revbenen... Blir andfådd för ingenting... Blir trött av att stå upp och sitta kan jag inte göra länge för det blir ett sånt enormt tryck under revbenen... Ligga är det enda som funkar just nu, kul att ligga ner hela tiden... NOT!

Fått höra av både BM och läkaren att jag är liten för att vara i vecka 31, samtidigt som de säger att jag nog kommer få innan utsatt tid.. Hmm? Hänger inte med riktigt... Men jag är nöjd så länge bebis mår bra!

Tittat på alla avsnitt med Barnmorskorna nu, tror det var väldigt nyttigt... Ett otroligt bra program, så nu längtar jag ännu mer efter Hjalmar/Alma... I sista avsnittet var det en tjej med förlossningsrädsla som skulle föda... Hur definierar man förlossningsrädsla då? En knut i magen så fort man tänker på det? Nästan panikkänslor om det kommer upp i ett samtal... Hmm.. Isåfall säger jag bara... Ojsan!

Jaja, jobbar sista dagen imon, så ska ha med mig fika, blir kakor, en mandeltårta och en daimtårta... Enkelt och bra, även lite läsk... Får väl köpa en lightcola ifall Hector jobbar imon :D

Nej nu orkar jag inte sitta längre, ska ut och vattna i växthuset...

Hej Hopp


Evelinas Outfit

Och här kommer en otroligt ful bild på mig, i dagens outfit och med min mage i vecka 31!


Petters Outfit

Verkar ju vara så himla poppis att lägga ut bilder på dagens outfit... Så jag vill inte vara sämre, så jag lägger ut en bild på Petters outfit :) Dock ej dagens outfit, då han bara provade kläder inför min brors student den 5 juni.... Men här kommer den!




































Tänk bort shortsen, ska vara långbyxor!!! 

Solen!!!

Varmt varmt varmt, och varmare blir det. Men jag ska inte klaga, hellre gå i lite kläder än att behöva dra på sig en massa kläder för att slippa frysa.... Jobbigt att gå gravid just nu, höfterna gör ont, ryggen håller på att döda mig, och att Hjalmar ligger och sparkar under revbenen gör ju inte saken bättre precis!
Var hos läkaren idag, bortkastad tid tyckte vi båda, men det kostade mig ju inget så. Fick lyssna på hjärtljuden idag igen, 131 slag/minut... Börjar dock få lite ont i höger höft, på samma sätt som jag hade för några år sedan... Så hon sa att jag kunde avlasta ibland med att hoppa på kryckor... Tur att Petter har ett par nere i källaren som han "glömt" att lämna tillbaka...

Börjat planera midsommar lite smått nu... Midsommarafton blir det firande hemma hos oss, Annelie, Fidde, Danne och Emilia kommer... Sen lördagen åker jag och Petter in till Borgholm, och tillbringar dagen där... Förmodligen sover vi hos svärföräldrarna i deras stuga på Haga Park... Får hoppas på fint väder bara!!!

Idag fyller min kära mor år, skriver inte ut hur mycket hon fyller, men om 2 år blir det 50årskalas!!! ;-) Så ikväll ska jag hem dit och äta våfflor...

Nej nu är maten klar, fiskgratäng med dill :) GOTT!!!

Hej Hopp

Här kommer en bild på min solröda panna...


Kär o galen!

JAG har världens bästa sambo och pojkvän!



Älskar dig mest av allt Petter!

Lite nya bilder

Har lite nya bilder att förmedla... Alla bilder tagna i lördags...











Och sen måste jag ju lägga in mina nya bilder på min älskade bil!



Jaha och nu slutade funktionen att lägga upp bilder att fungera så fler bilder än så här blir det inte...

Hej Hopp!

Kroken igår!

Var i Kroken hela dagen igår, min bror och jag åkte vid nio från Nybro, och efter att ha tankat och köpt fika började vi vår lååånga färd mot solen... Kl elva var vi framme, och jag tror, och hoppas, att mamma blev överraskad:) För det var ju liksom lite meningen. Fikade och satt i solen innan vi tog en promenad mot Sjöstugan och lunch. Schnitzel blev det, godare mat har jag ätit, men det gck ner, var ganska hungrig, med tanke på att min bror provat skor innan i tid och otid, som vanligt, eftersom att ett släktdrag både han och jag har är, velighet! :) Sen gick vi tillbaka till husvagnen där v tog varsin stol och sov middag. Vaknade röd i ansiktet av solen... Aj! Jag som aldrig brukar blir röd, förstår inte detta!
Runt halv fem begav vi oss hem, blev ett stopp på Valles, som alltid är ett måste att besöka, och ett stopp för att inhandla kall dryck o Borgholm. Sen resten av kvällen låg jag under en filt framför teven och frös i princip. Eller nej vänta, var ju några och kollade på min bil igår... Min kära syssling Davids flickvän letade efter en bil att ha till jobbet... Men de skulle tänka på saken... Inte jätteledsen precis... Nedan kommer nu lite bilder från Kroken!












Underbar morgon:)

Morgonen började med att Petter åkte och köpte frukost, färska frallor, jordgubbar och apelsinjuce. Och sen fick jag röda rosor av honom på "Mors dag":) Han är bara så gullig:)

Nu sitter jag i valet o kvalet om man kanske skulle åka upp till Byxelkrok idag redan istället för imorgon... Har ju inte så mycket att göra precis, kan ju inte göra så mycket heller, även om jag velat! Gah jag vet inte, men lär knappast få med mig min bror redan idag... Men det vore ju kul alltså! Får se hur jag gör...

Igår var det fotboll, Örsjö-Kosta. Serietoppmatch som Örsjö tog hem med 1-0 genom mål av KD. Gutt!

Nej nu ska jag nog ringa mamma o kolla vad det e för väder i Kroken!

Hej Hopp

Dålig...

"Jag vaknar på morgonen, mår jättebra. Går upp, äter frukost, mår bra någon minut till men sen kommer det krypande. Illamåendet, som sen går över till en känsla av mjölksyra i hela kroppen. Att lyfta på huvudet är jobbigt, jag blir yr och helt slut i hela kroppen. Sen är det så i minst en timme, sen mår jag bra igen. "

Så är det varje morgon, slår aldrig fel... Oavsett vilken tid jag går upp, eller vad jag äter till frukost. Och jag är numera duktig på att äta frukost... Eller rättare sagt, numera äter jag frukost... Men fatta vilken hemsk känsla av mjölksyra i hela kroppen, armarna värker, benen, till och med fingrarna... Helt sjukt!

Nej nu ska jag ta mig i kragen, ta en bit mat, för när Petter kommer hem från jobbet ska vi till Kalmar!

Hej Hopp

Skräckblandad förtjusning...

Okej, självklart är inte min förlossning till salu. Men måste erkänna att jag ser fram emot den med skräckblandad förtjusning. Längtar efter vår bebis otroligt mycket! Och jag tror att han längtar efter oss med, för han sparkar konstant hela tiden tycker jag. Vet inte när han har tid att sova:) Igårkväll i soffan fick han in ett par rejäla sparkar, som även träffade Petter i huvudet:)

Fick papper från Försäkringskassan idag, fick igenom min ansökan om havandeskapspenning, och det känns otroligt skönt! Man har ju läst en massa om hur hårda de är, så lite orolig var jag, även att jag fick Peter, chefen, att skriva på en blankett om att jag inte kunde jobba. Men det gick igenom så nu kan jag andas ut igen!

Idag blir det någon form av köttfärs till mat, är sjukt sugen på egna hamburgare, så det blir nog det. Tog nog upp för lite färs så det får bli köpta med, annars räcker det inte... Och sen pommes till det, med en massa salt! :) MUMS!

Neheju nu ska jag, ja jag vet inte vad jag ska göra förresten, Petter kommer hem från jobbet om typ 10 min eller så...

Lön på fredag! Wiiie! Och på fredag, nästa vecka, åker jag o Mamma tåg till Malmö över dagen för att shoppa o umgås! Ser verkligen fram emot det! Har jag tur får jag bilen såld innan dess, så jag kan betala av lånet lite fort!

Hej Hopp!


Förlossning och bil till salu... (ja min förlossning är med till salu!)

Hade träff med föräldrargruppen igår... Tittade på en film om förlossningen, och undertecknad var nära att svimma. Växelvis grön och vit i ansiktet och illamående... Pinsamt! Men Aina såg hur jag mådde så hon avbröt filmen för en fikapaus... Men jag skyller på att det var ett litet rum, utan syre, med ganska mycket folk... Men andra hälften efter fikat gick bra, satt med fötterna högt under ett öppet fönster...

Min bil ligger på blocket nu, och säljs förmodligen under dagen... Känns surt som fan, men å andra sidan har jag inte använt den sen jag slutade jobba och den kostar mig ganska mycket varje månad i lån och försäkring... Men sorgligt känns det!






Bilder på trädgården

Petter har tagit lite fina bilder på vår trädgård och det som är nyplanterat...


Nysått i växthuset






Vår fina vinranka i växthuset







Våra nyplanterade dvärgrosenprakttry, som ser ut så här just nu


Men som, när den blommar, ska se ut så här




Här kommer lite fler bilder från trädgården
















Och slutligen en bild på grannkatten som var inne och hälsade på oss idag igen

Seg dag

Varit hos sjukgymnasten idag och provat ut ett bälte som ska hålla höfterna på plats... Ska ha det när jag ska röra på mig mycket... Tror det blir bra!
Även handlat fika till föräldragruppen ikväll, frallor, kaffe o saft blir det...
Nu ska jag äta frukost nummer två tror jag, en fralla kanske, eller två:)
Hmm, jag undrar om Petter sov i soffan inatt, annars har han varit väldigt tyst. Märkte isåfall inte när han gick och la sig inatt och inte heller när han skulle upp till jobbet imorse... Hmm... Får väl fråga honom när han kommer hem...

Hej Hopp

Bror!

Bara titta in på kaffe, kan nästan lova att jag är hemma... :) har du tur kanske det finns något gott till kaffet med:)

Nytagna bilder!

Skötbordet, monterat och färdigt, nu ska vi bara ha nytt golv o ny tapet med!







Nya bilder på sängen, nu med upphängd mobil








Barnvagnen




En grön body och en blå body



Shoppat igen!

Idag har vi varit på Blomsterlandet och handlat upp 700 kr. Blev 4 syrenplantor, 4 dvärgprakticaplantor (eller något?), en basilikaplanta, och frön: tomat, paprika, majs och vattenmelon, som ska in i växthuset. Syrenen och dvärgblbfkb står nu ute i landet... Blir super!

Var på Ikea och köpte skötbord och lite tillbehör... I samma serie som spjälsängen... Bild kommer när jag skruvat ihop det... Handlade massa billiga handdukar med, kan va bra att ha!

Även en sväng på Citygross och handlade kött. Handlade två jättesöta bodys där, med Laban på:) Jättesöta! Skulle även handlat vattenspridare, men pengarna räckte inte...

Kommer mer senare tror jag, ska börja dona inför grillningen, kött, klyftisar och tzatziki blir det ikväll!

Bokhyllan

Här kommer en bild på bokhyllan jag (med lite hjälp av Petter) satte ihop idag... Med våra fina lådor i :) Över bokhyllan ska vi ha en hylla, i samma färg o stil, med 3 spotlihgts som lyser ner på bokyllan... Blir super, men ännu mer najs när nya golvet är ditlagt, och nya tapeten sitter uppe!



Lite bilder på sovrummet

Är ju klara med sovrummet uppe nu, så lägget ut lite bilder på hur det blev:) Måste säga bara, fy fan vad snyggt!
Medans Petter var ute o klippte gräset satte jag ihop spjälsängen o bäddade den, blev jättemysigt! :)


Så här ser vår fondvägg ut, kolla noga så ser ni kanske människorna i bakgrunden!



Så här fint blev det med spjälsängen!



En tavla har vi även fått upp nu:)



Fönstret i vårt sovrum, visst blev det härligt?



Garderobsdörrarna, som inom kort ska bytas mot skjutdörrar, två i ek och en spegeldörr i mitten

Rabarberpaj!

Petter är ute i trädgården och klyver björkar och jag hamnade i köket, med att göra en rabarberpaj. Ska bli gott. Så fort Petter är klar ska vi hugga in på den tillsammans med en massa vaniljsås! Fan det e bra med egna rabarber i trädgårdslandet! Planterade solrosor förra helgen och de börjar redan komma upp, men valde en plats med massa sol, så är ju kanske inte så konstigt!
Målar garderobsdörrarna uppe med, 3 till som ska målas en gång till sen e vi klara att hänga upp dem, o sen flytta in i vårt "masterbedroom" :)

Kalmars brassar har även startat en blogg nu, med hjälp av deras tolk Igor. För mig som följer FF mot guldet är det ju ett måste att läsa den, likaså läser jag självklart Rydströms blogg, Bröderna Elms och titt som tätt även Tobias Carlssons bloggar. Klicka på namnen för att komma till respektive blogg...

Nej nu ska jag äta rabarberpaj!

Hej Hopp

Beställt kläder...

Beställde lite kläder igår från Halens, har ju rea så var bara tvungen!

 

Klänning 179:-
Top 65:-
Kjol 179:-

Och ja, jag älskar grönt:)

Hej Hopp!

Och igen...

Sitter och kollade kort från sommaren 2007. Har en massa fina kort... Ska bli intressant att uppleva sommaren 2008, i eget hus, inget jobb och höggravid! Wiie, planering:)
Men men, tror jag kommer få bebis tidigare än 2/8 som är BF. En kommentar från Aina igår som får mig att tro det... Har en tid till henne en vecka innan BF men hon trodde inte det skulle behövas sa hon.. Har visserligen bara gått upp typ 1½ kg sen jag var där sist men magen är 5 cm större... Och den sitter väldigt högt uppe, har svårt att sitta... Står jag får jag ont o höfterna, o sitter jag ner trycker magen mot revbenen o jag får ont i ryggen... Har blivit väldigt stor sista tiden, känns bra!

Jaha, föräldragrupp på måndag igen, jag o Petter ska fixa fika... Blir frallor, kaffe o saft, enkelt o mättande:) Så jag hoppas verkligen att du kan komma Mikaela!!!

Nej nu ska jag tjöta vidare med Cissi på msn... O snart kommer Petter hem från jobbet med!

Hej Hopp

En j*vla skitdag!

Jag blir så trött, så arg på mig själv. Jag hatar att gå omkring utan att göra något, jag har så sjukt tråkigt just nu. Har en massa saker jag vill göra men det enda jag kan tänka på just nu är hur ont jag har i bäcken o speciellt ryggen. Jag känner mig så jävla dum som bara går här hemma o glor, jag hatar det! Jag har så mycket jag vill göra men det går ju inte... Aldrig känt mig så här onyttig, onödig och ivägen i hela mitt liv
Det blir bara så fel... Helvete!

3-2=1 björk kvar bara

Idag åkte 2 björkar ner, och vad ljust det blev på tomten! Nej det kändes bra:)

Gah, har redan lite småtråkigt, men men, ska ju bara var hemma i typ 1½ år så... :D

Ska och handla med mamma senare idag, och sen till mormor o morfar en stund o fika:)

Och på måndag ska jag följa med Mamma o dagbarnen till Agebo, så får hoppas på fint väder:) Titta på alla djuren! Ska ta med kameran o ta en massa fina kort!

Hej Hopp :)

Sjukskriven...

Sjukskriven till den 28 maj... för foglossning... Jobbar sen den 29 maj, sen ska jag ha semester i 3 veckor... Men den 29 måste jag jobba, ska ju ha med fika o så ju o säga hej då till alla som jobbar då:)

Idag på mvc låg hjärtljudet på 133 så det blir nog en pojke:)

Igår var vi på info på förlossningen i kalmar, nyttigt att titta runt där. Kommer dock knappt ihåg hälften av vad de sa där inne, det enda jag har i huvudet är hur viktigt det är med inneskor och mössa till bebisen... hmm...

Nu är vi typ klara med sovrummet uppe, tapeten e på plats o golvlisten, bara listen mella snetak o vägg som saknas... Och garderobsdörrarna som ska målas vita med... Var på RUM igår innan förlossningen o köpte hatthylla, skohylla o spegel till hallen! Supernajs! Ska vi bara måla trappan o få upp fondväggen med! Men kan ju inte göra allt samtidigt!

Nej nu blir det mat, pommes o hamburgare... gott!

Hej Hopp

Grattis!!!

Igår fick min syssling Charlotte Alm och hennes sambo Martin Cedertorn en flicka på 51cm och ca 4 kg:) En liten Ariel! Åh vad kul!

Själv hemma

Sitter här hemma själv i huset... Har varit hos mor o far och grillat ikväll. Petter är hos Micke o dricker öl o grillar med polarna... 
Satt ute i solen hela dagen igår typ så idag är jag röd, var ändå duktig och smörjde in mig, men jaja... Så idag har det inte blivit lika mycket sol för mig. Hade fint besök på förmiddagen av Mamma o 3 dagbarn... Så det blev glass på en filt i gräset, mysigt. Sen blev det mat, pannkakor, hos mamma... det var GOTT!

Undra vad som händer imorgon, Öland vore ju otroligt kul! Får väl se...

Hmm, är sjukt trött, borde gå o lägga mig... Men kommer ändå vakna när Petter o Erik kommer hem, o då kommer jag har otroligt svårt att somna igen, så kan lika gärna försöka hålla mig vaken tills de kommer hem. Dock inte en susning om när de kommer... Inget kul på teven, satt o kollade runt på YouTube nyss men hittade inget kul alls... Eller jo Liam Lynchs låt United States of whatever som Bushremix:) Haha... Sök på Liam Lynch och Bush så kommer den fram, både som tecknad och dubbad, skitkul!

Nu börjar magen bli redigt stor:) Nästan så att man kan se den växa nu, känns så iaf! Men det känns ju även i mina fötter, höfter och ryggen... Så här tung har jag aldrig varit någon gång i hela mitt liv. Aldrig vägt över 54-55 kg innan, o sist jag vägde mig vägde jag 63, o det e snart 2 veckor sedan så :) Men, än så länge har jag bara magen, inget annat... Magen växer men inget annat och det är ju sjukt glad för! Var rädd att jag skulle bli som ett klot eller så, men inte än så länge iaf... Nu har det kommit pollen i luften och det har jag märkt, näsan är mer täppt än vanligt och ögonen kliar... Inte blir det väl bättre av att vi har 5 stora björkar på trädgården.... :(


Ska bara jobba typ 12 dagar till, ska bli sjukt skönt. Har varit hemma hela vecka pga mina höfter, men det börjar bli lite bättre nu, kroppen har väl börjat vänja sig vid att man är lite tyngre numera:) Så på måndag är jag "fit for fight" igen hoppas jag!

Just det ja, första samligen med föräldragruppen i måndags. Kände igen de flesta, visste ju redan innan att Mikaela o Markus skulle vara där, men att även Annelie o Mattias var där var kul att se! Visste att de skulle ha men inte att de skulle ha bara typ veckan efter mig! Så på tisdag ska vi in till förlossningen i Kalmar o titta runt lite... Ska bli kul! (tror jag)...


Nej nu ska jag nog ändå sova tror jag, sitter o gäspar hela tiden o ser knappt vad jag skriver, så trött är jag!


Hej Hopp


Brassestol

Något som inte går bra ihop är graviditet och min brassestol. Den är inte lätt att komma upp ur i vanliga fall, men jag hoppas verkligen ingen såg mig när jag skulle ta mig ur den förut. Jätteskön att ligga i men inte lika lätt att komma upp ur... Haha... Så nu får det endast blir den sittande varianten i den:) Om inte Petter är hemma o kan hjälpa mig upp vill säga... :)

Har blivit brun idag, randen efter linnen syns ganska väl... (eller den syns om man vet att den är där, men men)
Även målat lite dag, måste ha något att göra, annars blir jag galen...

Köttfärslimpa o potatis idag...

Orkar inte ens kommentera matchen igår... Såg den inte så kan väl inte heller säga vad som gick fel, men 0-2 till 3-2 på 8 minuter, gah!

Sola lugnt!

Lite nya bilder på huset

 Så såg det ut innan



Och nej, det är inte så att färgen inte räckte till hela rummet som det ser ut på bild 1, utan där ska vi ha en fondvägg... Denna  blir det

Lite nya bilder som vi tagit inne i huset och ute...

 

 Det var allt för nu, kommer kanske mer senare... 
Ska på första träffen med föräldrargruppen vid 16 idag, ska bli kul att se vilka mer som är där. Vet ju om Att Mikaela o Markus ska dit iaf:)

Kram på er
 

Wiiiie

Ca 30 min kvar, sen är jag ledig i 3 dagar!
Imorgon blir det marknad i Nybro, på lördag har jag fått en inbjudan till Gullabo marknad:)
Men får väl se vad som händer i helgen!
De skrattar åt mig på jobbet, går jättesakta och vaggar fram... Men jag har ju så ont i mina höfter ju :(

Nej nu slutar jag verkligen snart

Hej Hopp

RSS 2.0