Sjukstuga

Igår gick jag in i vecka 35, så nu är det verkligen inte långt kvar! Väskan är inte packad men allt är handlat:) Igår köpte jag nappar och blöjor till Lillstrumpa. Så nu ska vi (jag) bara bestämma vilka kläder som ska med till BB. Blir det ingen tjej så måste vi ju ha kläder till en Oliver, alltså inte bara rosa kläder som ska packas ned:)

Natalie blev sjuk i torsdags, hade jättehög feber och kräktes. I fredags hade hon bara lite feber och sedan helt feberfri på kvällen och i lördags. Men idag har hon fått tillbaka febern igen. Hon har inte varit sig själv idag, gråtit mycket och man har inte fått röra henne. Sen när jag skulle byta blöja innan hon skulle sova så var den helt torr. Och hon hade haft samma blöja i nästan 5 timmar... Så måste ha koll inatt/imorgon bitti annars får vi åka till läkaren med henne. Hon har nämligen druckit ganska bra idag, både mjölk, saft och välling så den borde varit blöt. Hon har klagat på ont men inte kunnat tala om vart, kanske är urinvägsinfektion:( Vi får väl se hur natten blir, hon somnade i soffan vid halv fem, sen vaknade hon efter 20 min säkert och sen lyfte jag upp henne till sin säng vid kvart i sex. Så hon vaknar nog tidigt imorgon...

Igår firade vi Angelicas 20årsdag lite i förskott, och Alles 23årsdag lite i efterskott hemma hos mamma och pappa tillsammans med Angelicas pappa Per med sambo Helena och deras son Isak på ett år. Underbart god mat och supertrevligt sällskap! Isak var nog bland det sötaste jag sett, och det tyckte Natalie med, hon gick ofta och klappade honom på huvudet! Vi åt god mat, drack gott (ja alla utom jag då!) och pratade en massa. Vi tittade även på Melodifestivalen tillsammans och förfasades över hur dåliga låtar det var med.:) Angelica och Alle fick en massa presenter, och av oss fick de ett presentkort på Cervera.

Nehej nu ska jag ta mig något att äta, Petter åkte precis på fotboll, Örsjö spelar träningsmatch...

Kramen

Redo för kalas...

100media_imag045 (MMS)

Redo för kalas...


SaveSmart genom Buzzador

Jag har nyligen gått med i Buzzador och har genom dem fått chansen att testa SaveSmart. Det är en sida där du får ta del av en del riktigt bra erbjudanden. Gå gärna med och se om Ni hittar något Ni finner intressant! De har allt från rabatterade priser på hotellnätter till erbjudanden om att köpa Jamie Olivers köksredskap till riktigt bra pris!

En liten uppdatering :)

Här har det inte hänt mycket på ett tag. Jag har inte haft ork/lust att skriva på ett tag...
Och jag har fortfarande inte kul att dela med mig av. Mina dagar ser likadana ut, det händer liksom inget. Jag orkar inte det heller, men jag är så trött på allt, på mig själv. Men nu är det ju faktiskt inte långt kvar... Gick in i vecka 34 i lördags, så det känns bra.
I fredags tog vi med Natalie till simhallen, vi var där i två timmar och badade och fikade. Hon hade jättekul men är fortfarande rädd för draken och vikingen. Men imorgon ska vi dit igen, hoppas det går bättre den här gången. Men det ska bli kul, det är ju så varmt och skönt i vattnet:) Bara sitta med magen i vädret... Imorgon ska mormor följa med oss, får se om även Petter gör oss sällskap, det vore ju bra för då kommer vi in gratis! :) Sen är han ledig torsdag och fredag så vi får en långhelg, och jag får lite hjälp med Natalie. För det mesta är hon världens snällaste och goaste unge, men allt oftare får hon utbrott på mig, speciellt när vi är hemma själva. Bara för att hon vet att jag inte orkar följa efter henne, lyfta upp/bort henne. Väldigt ofta trilskas hon när kläderna eller blöjan ska på. Hon sparkar och skriker och jag orkar inte krypa runt på golvet efter henne. Ofta så går jag bara därifrån, och så lugnar hon ner sig efter någon minut och sedan går det jättebra! Igår vaknade jag av att hon stod uppe och ropade att hon var färdig. Då blev jag såklart nyfiken på vad hon var färdig med så skyndade upp. Då hade hon själv tagit på sig en torr blöja, tagit på sig strumpor, byxor och tröja. Byxorna var visserligen bakofram och tröjan både utochin och bakofram, men jag var så stolt över henne...
Hon är inne i en väldigt kramig period i livet. Mycket närhet och kramar. Och hennes favoritmening just nu är Jag älskar dig. Gärna i samband med att hon vill ha något. Favoritmening nummer två är nog Jag vill ha något. Även om hon precis ätit så vill hon ha något... Och hon har sin pappa lindad runt sitt lillfinger, en puss en kram och ett Jag älskar dig, så gör han vad som helst för henne:)
Hon pratar även väldigt mycket med lillasyster i magen. Talar om vad hon gör, vad hon heter och sen en kram och puss:)
Även kunderna på Kvantum får ta del av det. För alla talar hon om att hon i efternamn heter Natalie Wåhlin, att hon bor på Trollegatan 8 och är 2 år. Idag när vi kom hem talade hon om för mig att hennes mamma heter i efternamn Evelina Karlsson, så hon har koll! :) Hade vi haft ett hemtelefonnummer att hon säkert kunnat det med nu!

Nehej nu ska jag gosa ner mig i soffan. Har redan ätit kvällsmat, men är sugen på en kopp te. Men då måste jag springa på toa så många gånger inatt så får väl stå över den sista koppen...

Kramen

Linas matkasse

Var med och tävla om en av 50 matkassar från Linas Matkasse... Det är jag!
Nybro är en av de nya städerna som man kan få maten hemkörd!

Linas Matkasse hjälper dig att få livspusslet att gå ihop. Varannan vecka kommer en välfylld kasse hem till dörren, planerad in i minsta detalj med recept och ingredienser för 5 middagar åt ca 4 personer.

Förutom våra nya orter så finns vi redan på 279 orter till, runt om i hela Sverige!



Har gjort chokladbollar. Skulle gjort de m...

100media_imag044 (MMS)

Har gjort chokladbollar. Skulle gjort de med Natalie men hon får panik när hon blir kladdig så jag fick göra alla utom en. Syns det vilken hon gjort? :)


Bebis bebis bebis...

Har en massa sammandragningar hela tiden, en del känns knappt och en del gör riktigt ont... Vecka 33 på lördag, eller vänta, är det vecka 34? Kollade mobilen, det är vecka 34 på lördag... Det går så fort så jag hinner inte med...
Sitter och tittar på Livet på BB, på Kanal 5. Det gör att jag längtar ännu mer, samtidigt som jag verkligen inte vill ha någon annan smärtlindring än lustgas... Ser sjukt obehagligt ut med epidural, och måste vara sjukt svårt att vara still när man har ont... Förhoppningsvis kan jag var hemma lika länge som förra gången. Kanske inte lika länge för då föder jag nog i bilen, men jag vill vara hemma så länge det bara går. Sen vill jag inte stanna kvar på BB så länge heller, hade inget utbyte av det förra gången, vill hem och sova i min säng, mysa med Natalie och pussa på Petter... Går allt bra och amningen funkar lika bra som med Natalie vill jag hem så fort jag får!

Nehej nästa reklampaus ska jag borsta tänderna så jag kan titta på Fuskbyggarna från sängen... Reklam!

Kramen

Den här har legat i skafferiet sedan i fre...

100media_imag044 (MMS)

Den här har legat i skafferiet sedan i fredags och hånat mig, nu ska den ätas upp...


Världens finaste unge!

100media_imag044 (MMS)

Världens finaste unge!


fundering

Sofias Änglar är säkert ett superbra program, men jag kan inte sluta gråta när jag väl börjat... Det är så hemskt och sorgligt...

Försöker att titta men det går inte... Sen får man ju så ont i huvudet av att gråta....




Mat mat mat

Har ätit hela dagen idag nästan. Varit ute i Örsjö hos svärföräldrarna, där det bjöds på Flygande Jakob med ris och sen semlor efter det... Jag åt 3 portioner med mat(!) och 3 semlor:) Men det var så underbart gott!

Tror bebisen lade sig till rätta med huvudet neråt förut idag. Kändes som magen och bebisen trillade ner... Sen ilar det i nerverna runt höfterna och trycker neråt. Men den kan ju fortfarande ångra sig och vända sig igen, men har ju inte så mycket plats längre precis...

Nehej nu ska jag ägna mig åt teven, det är ju sporten nu, sedan solsidan, och efter det time out... och sedan blir det sängen för mig

Kramen

"Pappa, var är du?"

-"Pappa, var är du?"
Så låter Natalie just nu, hon är på övervåningen och leker... -"Tadamm tadamm tadamm" låter det nu :)
Hon har fått ett nytt stort rum till alla sina leksaker men ändå ska hon dra ut allt till hallen och duka upp på soffbordet.... Gullunge!

Idag har vi varit på Kvantum och där hittade Natalie det perfekta gosedjuret till lillasyster. Ser ut som hennes Albin fast i en mindre variant... Så den fick det bli, och Natalie har vaktat den sedan vi kom hem, hon tyckte till och med att den skulle vara med och bada med henne. :)

Idag har hon lärt sig slå kullerbyttor. Hon brukar slå runt med hjälp av Petter men idag testade hon själv, och efter ett tag lyckades hon... Än så länge bara i vår säng där det är mjukt... :)

Johan Karlsson var här på förmiddagen, och Natalie pratade med eller om honom hela tiden. Jag satt uppe med henne en stund och lekte och så fort hon gjort något ville hon visa Johan:)

Hon har varit superduktig idag och kissat på pottan/toastolen 5 ggr och även bajsat en gång på pottan idag. Hon är så duktig! :)


Nehej nu är äppelpajen snart klar så måste vispa lite vaniljsås nu

Kramen

Natalie har köpt ett gosedjur till lillasy...

100media_imag044 (MMS)

Natalie har köpt ett gosedjur till lillasyster idag...


Köpa gosedjur till lillasyster

Ena sekunden längtar jag efter att få ha människor omkring mig, nästa sekund är jag så glad att jag inte har det. Jag är ingen social människa egentligen, jag trivs med att sitta hemma själv med familjen på kvällarna... Och jag har tur att min fina sambo är likadan. Det är såklart kul att umgås med folk men jag skulle få panik av att umgås med folk varje kväll. Ensam är stark! :)

Har haft en del som frågat om tjejnamnet vi har kommit på, men det kommer vi inte avslöja. Inte jag iaf, och förhoppningsvis kommer inte Petter det heller. Killnamnen har jag inga problem att avslöja: Oliver eller Hjalmar. Men tjejnamnet känns väldigt speciellt så det vill jag hålla för mig själv! Iaf en stund till...

Går in i vecka 33 imorgon. Nu går det fort. Måste tvätta kläder och sängkläder. Köpa lite nytt såklart, fixa "inredning" till vagnen, kolla upp babyskydd till bilen osv. Nytt spjälskydd behöver vi med. En ny mobil med. Och ett gosedjur som ska finnas med redan på BB. Natalie har sin Nasse som låg jämte henne inne på BB. Den är fortfarande favoriten av hennes sju miljoner gosedjur! Hon tyckte lillasyster skulle få hennes elefant, men eftersom den är större än henne känns den lite stor att ta med till BB :) Får väl se vad vi hittar :) Men jag har iaf lovat Natalie att hon ska få vara med och köpa ett gosedjur till lillasyster...

Oj, nu är mina favorit Thomas Bodström på Skavlan, kanske skulle lyssna lite :) Dock spelar Petter musik så hör inget, får väl bara titta... Kent tror jag han spelar?! Något om några pärlor....

Hade tänkt ha som projekt att skruva ihop skåskåpet idag, men får ta det som projekt imorgon istället... Det har stått i hallen i en kartong i en vecka nu... Petter skruvar ju köksstommar nere i källaren för fullt, tror han skruvat ihop 6 st... Bara en stomme kvar sedan ska alla lådor monteras... bara.... :)

Jag kan inte ens gå, utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå när du inte ser på...


Kramen

Ligger i soffan och tittar på Ice Age 2 me...

Ligger i soffan och tittar på Ice Age 2 med Natalie. Och snön bara öser ner... Dagen har spenderats hemma hos Jeanette och Hugo tillsammans med Natalie, Annelie och Minna... Gott och trevligt!


Idag är Natalie hemma med mig. Hon klagar ...

100media_imag043 (MMS)

Idag är Natalie hemma med mig. Hon klagar på ont i ett öra och ont i nacken. I morse hade hon även feber...


Mitt BMbesök

Blev ett intressant besök hos BM idag. Hade mått dåligt hela dagen, yr och snurrig. När jag kom dit fick jag lämna ett blodprov som vanligt, sedan fick jag sätta mig utanför för att vänta på Aina. Kände hur jag blev yr och snurrig. Sedan blev jag kallsvettig (satt utanför och väntade i ca 20 min då jag råkade vara väldigt tidig). Sedan helt plötsligt ligger jag på golvet med en massa folk omkring mig... De tog blodtryck och blodvärde, vilka båda var jättelåga... Fick ligga och vila en stund innan jag kunde resa på mig, var lite snurrig... Sedan tog de lite mer blod för andra prover... Sedan kollade de hjärtljuden, men det lät jättebra...
Min vikt är +3 kg sedan v 20, inte så mycket med tanke på hur stor mage jag har... Och bara +6 kg sedan jag blev gravid. Men det gör inget, lättare att återgå till normal vikt om man inte går upp så mycket, med Natalie gick jag upp 14 kg...
Hjärtljuden låg på 140, och det var det enda jag fick med mig, sfmåttet har jag inte en susning om... inte heller blodtrycket kommer jag ihåg... :) Fick ringa Petter så han fick komma och hämta mig då jag inte var i skick att köra bil...

Nehej nu ska jag lägga mig ner och vila lite igen, är ordinerad en massa vila... och en massa järntabletter (äter dock redan maxdos så där kan jag inte ändra något)...

Kramen

gemensamt tjejnamn

Petter och jag har nu ett gemensamt tjejnamn! :)

Två killnamn hade vi sedan tidigare...


Uppdatering

Idag har varit en seg dag. Natalie var vaken halva natten, hon ville inte sova. Vi flyttade på hennes säng igår, var inte riktigt nöjda med placeringen. Så fort vi gjort en ändring så har hon svårt att komma till ro. Hon somnade runt åtta, men sen vaknade hon vid halv två igen, och då hade inte jag hunnit somna för natten än. Sen var jag uppe 4 ggr och Petter en gång innan hon till sist somnade, i soffan uppe i hallen! Jag var sedan uppe en sista gång och lyfte över henne i hennes säng. Då var klockan halv 4 och jag hade fortfarande inte somnat för natten än... Sen var hon så trött så jag fick väcka henne vid nio för att vi skulle hinna i tid till A-C. Välling på fårskinnet i hallen, sedan borsta tänderna och på med ytterkläderna för att gasa iväg:)
Så idag har jag varit supertrött, inte orkat göra många knop, sorterat lite tvätt, plockat ur diskmaskinen och sen legat i soffan... Petter kom för sent till jobbet, han var lite trött efter att varit vaken hela natten, då är det segt att stiga upp kvart i fem...

I lördags hade vi besök av Annelie, Fidde och Minna. Vi åt tacos och sedan tittade vi på första deltävlingen i melodifestivalen. Men det var inget att ha, dock var det ju de två bästa låtarna som gick vidare till final... De andra var sjukt tråkiga och intetsägande... Vi åt även fruktsallad som jag blandat till med grädde och glass. Det var gott, och kändes nyttigare än paj eller liknande. Sen att jag även hade fixat Polly och chips behöver vi ju inte prata högt om! :)

Imorgon är det dax för besök hos BM igen, mysigt att höra hjärtljuden annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra där... Eller det är klart, kolla så alla värden är bra... Gick ju inte i vecka 32 i lördags, tiden går så otroligt fort, känns som jag inte riktigt fattat att om typ 2 månader har vi en liten bebis här hemma. Måste ju fixa en massa innan bebisen kommer, jag vill ha allt klart i god tid. Sorterade Natalies bebiskläder i julas, men nu ligger de nere i källaren och väntar på att tvättas. Sängkläderna till vaggan ska tvättas. Sen vill man ju såklart ha lite nytt, måste köpa blöjor och nappar. Väskan ska packas (tidigt jag vet men ni skulle bara veta hur tidigt jag var klar med allt förra gången)!

På torsdag fyller Alle 23 år, så måste fixa en present, men har ingen bra ide alls tyvärr... Får ringa honom och kolla vad han önskar sig.

Nehej nu ska jag fixa maten, idag blir det något med fläskfile, förmodligen klyftpotatis till :)

Kramen

Natalie med sin nya kompis, Lillefanten, s...

100media_imag043 (MMS)

Natalie med sin nya kompis, Lillefanten, som är lika stor som henne... :)


Konstant arg och sur

Nu kommer inlägget jag lovat skriva i flera dagar...

Idag har jag haft en dag med blandade känslor. Jag har haft så otroligt ont i höfterna och ryggen idag, och då är det svårt att vara på bra humör. Känner att jag är arg och sur hela tiden, men jag orkar inte vara glad. Det är så underbart skönt när Natalie är hos dagmamman, låter som jag är världens sämsta mamma, men jag orkar inte med hennes utbrott och att bära på henne. När Petter är hemma är det inga problem men det är precis som om hon vet att jag inte orkar när han inte är hemma. Hon skriker på mig, är arg och tjurig. Det bästa hon vet är att sparka när man ska byta blöja eller fixa med kläder. Idag har hon dock varit mysig, fram till det var dax att sova iaf. Vägrade klä av sig, vägrade få en torr blöja när jag väl fått av henne kläderna, vägrade lägga sig i sängen. Så jag sa bara godnatt sen gick jag... Sen var jag nog uppe 4 ggr innan jag fick på henne en torr blöja och fick henne att lägga sig i sängen... Nu sover hon äntligen. Och hon var trött, hon somnade nästan i soffan här nere, annars hade jag aldrig gått upp och lagt henne... Men nu sover hon, hon ropade "godnatt puss puss" förut, och det är ett tecken på att hon vill sova!

Vi hade besök idag. Annelie och Minna, Emma och Jonathan. De är ca 6 månader så det får en ju att längta lite extra efter lillstrumpa i magen! Så otroligt skönt att få prata lite, och tänka på annat. Kände dock att jag inte var på mitt bästa humör, men orkade inte...

Nej det blir inget långt inlägg, för jag vill gå och lägga mig...

Imorgon är Petter ledig och sedan är han hemma 3 dagar, ska bli så skönt!

Kramen


Min linslus...

100media_imag043 (MMS)

Min linslus...


Mardrömmar

Blir inget långt inlägg ikväll, Natalie vaknade precis av mardrömmar så hon sitter i mitt knä och lugnar ner sig... Får skriva imorgon istället...

Sovdax

För en gångs skull har jag en massa att skriva om, men jag har jättont i mina höfter så kan inte sitta här mer. Så nu går jag mot sängen och sen bloggar jag imorgon istället...

Håll ut mina tappra läsare....

BTW, vad tyckte ni om vagnen? Snygg va?! Nu ska vi bara lära oss hur den fungerar och sen får bebisen titta ut när som helst.... Natalies kommentar när hon såg den: "Wow vilken snygg vagn du gjort mamma".... :)

God Natt

Crescent Diva 2.0

100media_imag043 (MMS)

Crescent Diva 2.0


RSS 2.0