Ingen rubrik

Idag har jag varit uppe i barnrummet typ 4 ggr och bara tittat, det är så fint! Åh vad lycklig jag blir! Längtar så nu!

Idag blev det köttbullar, potatis o sås till middag, inget jag är så jätteförtjust i, men det är enkelt så va fasen. Nu har jag en jordbuggspaj i ugnen, och vid sextiden kommer Mamma, Pappa o Alle för att hjälpa till att äta upp den:)

På onsdag åker jag förmodligen till Kroken med mamma. Vill stanna länge men ska te BM på fredagmorgon, så får åka hem på torsdagkväll. Får väl åka dit nästa vecka med kanske, Petter har ju inte semester än på några veckor tyvärr. Och jag börjar bli galen på att gå här hemma, det är inte så speciellt kul precis! Särskilt inte som de har lovat att det ska bli fint väder igen, då vill jag ligga i solen och steka mig o bada!!!

Nej nu ska jag ta ut pajen ur ugnen, hoppas den blir bra, aldrig gjort paj med jordgubb innan...

Hej Hopp

Vecka 36

Vecka 36
Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

taget från Familjeliv

Ikea

Var på Ikea idag och handlade lite, och så här fint blev resultatet!







Lite nya bilder

Här kommer lite nya bilder, bla före-efter bild på kaklet i köket, nymöblerat i teverummet och barnrummet...


Före-bild på kalket, dock svart-vit

Efter-bild på kaklet, nu är det vitt

Hallen nere

Vaggan nere som mamma bäddat:)

Nymöblerat i teverummet

Skötbordet i barnrummet, med nytt golv o ny färg på väggarna

Vagn och babysitter, på vårt fina nya Kährsgolv!

Blandad kompott

Petter har fixat med barnrummet idag, fått dit alla lister osv, så nu har vi flyttat in skötbordet, barnvagen och babysittern igen. Skönt. Även fixat lite med skötbordet, lagt fram saker. Sorterat in bebiskläderna, nytvättat och luktar gott. Även tvättat alla handdukar, vikt och lagt på sin plats. Känns bra. Nu ska bara mobilen sättas fast på något sätt i skötbordet. Kommer nog bild senare på rummet, hur det blev med färg osv. Ska dock fixa en fondvägg och ny gardiner! Men det kommer, det kommer:) Har även fixat det mesta till väskan som ska med in på förlossningen, känns skönt att ha det klart (vet jag att Petter med tycker :D). Känns som vi har det mesta köpt och färdigt nu, är väl vissa småsaker man gärna vill ha, men inget som man inte klarar sig utan första veckan/veckorna...

Petter målar kaklet i köket, och sen ska vi ha in nya bänkskivor, och väggarna ska målas. Tror det blir skitbra! Kaklet var typ mörkt grönt innan, nu är det vitt. Bänkskivorna är sjukt fula, typ beige med träkant. Men de blir svarta eller mörkgråa. :)

Åh, är så sugen på att grilla ikväll, hel fläskfile med grillad halluomiost. Mmmm!! Mumma!

Förresten, köpte (bytte in den svarta) ny bil igår. Saab 9-5 sc 2,3t, en kombi alltså. Så nu får vi plats när vi ska åka någonstans:) Jättefin är den, silverfärgad och jättefin i lacken! Skulle ju även koppla ur airbagen fram när vi ändå bytte bil, men de vill inte göra det på Saab. De säger att de bästa är att vänja barnen att åka i baksätet med en gång. Men vet inte om jag tycker om det tankesättet, ska jag ut och åka själv med bebis vill jag ha lite koll. Kan ju visserligen inte göra något, men känns sjukt mycket tryggare att se bebis, och veta att bebis kan se mig. Så vi får väl se vad som händer, än är inte sista ordet sagt om det:)

Det blir inget regn, inget regn idag, det blir inget regn idag, sol var dag det lovar jag, det blir inget regn idag (en ramsa som kanske funkar, har hela torkvindan full med tvätt ute) (Alle känner du igen texten?!)

Hej Hopp

Jobbig natt, seg dag

Segar lite, precis ätit, blev en köttbit med pommes o vitlökssmör... Blev otroligt sugen på det... Sovit sjukt dåligt inatt... Och Petter med, vaknade typ 10 ggr av att han låg o snurrade... Vaknade sen till sist vid 5 av att han var vaken... Låg o pratade en stund o myste med bebis, som tydligen åxå hade svårt att sova, sen gick han ner och la sig i sängen i källaren. Inte för att jag sov mycket bättre för det, men han hade tydligen gjort det. Så inatt är det min tur, om han kan garantera att alla spindlar är borta! Så idag har jag varit sjukt trött, somnade i soffan förut och det var otroligt skönt!
Nu snart ska jag sortera alla bebiskläder, vad som ska med till förlossningen osv. Har försökt handla det mesta man kan behöva iaf första veckan så man slipper tänka på det när man kommer hem. Har väl några få saker att köpa till, men inget jätteviktigt!

Imorgon ska jag in till Kalmar med mamma o pappa. De ska lämna in sin teve som gått sönder, och jag ska köpa en gps på jobbet, o sen ska jag fixa min patientbricka, eftersom jag glömde göra det när jag var i Kalmar i tisdags (typiskt mig!)

Har sjukt tråkigt, funderar på att ta en promenad innan fotbollen börjar. Heja Ryssland! Får se om Petter tar ledigt sista timmarna från jobbet för att kunna se matchen han med. Blir det inte övertid i matchen så hinner han inte hem för att se något alls... 

Imorgon eller på måndag händer något kul:) Eller kul o kul, men jo jag ser fram emot det i alla fall... Ska bli skönt med lte större... Thats it about that... :) Nyfiken?

Hej Hopp  

Miss Li!!!

Aftonbladet

Har snöat in helt på Miss Li just nu, hon är så sjukt bra! Albumet Songs of a Rag Doll (2007) med bland andra låtarna Ba Ba Ba, Tuck you in och Trouble rumble. Eller albumet God put a rainbow in the sky (2007) med låtarna All I need is you och I'm glad I'm not a proud american. Eller låten Oh Boy. Hennes musik kan man inte sitta still till, man blir glad i hela kroppen! :) :) :)

Ny frisyr och kanske slingor till det?

Idag har jag varit och klippt mig... Tog bara några cm på längden men klippte upp det ganska rejält och kortade min extremt dåligt skötta lugg... Skitnöjd... Så nu ska jag (om jag vågar) göra slingor, själv... Varm brons heter färgen... Får se om jag vågar..

Tvättat alla bebiskläder idag, alla handdukar och även filten... Imon ska jag tvätta sängkläderna till spjälsängen...

Nej nu ska jag nog slinga håret...

Hej Hopp

Pojke eller flicka?

Varje människocell har 23 kromosompar, varav ett par som bestämmer könet på din bebis. XX kallas könskromosomerna i en kvinnlig cell, i en manlig cell kallas de XY. Ägget innehåller den kvinnliga könskromosomen X. Mannens spermie innehåller antingen en X eller en Y kromosom. Om spermien innehåller en X kromosom bildas XX och bebisen blir en flicka. Innehåller spermien en Y kromosom bildas XY och bebisen blir en pojke.


Enligt skrock kan detta vara tecken på ifall du har en pojke eller flicka i magen



TeckenPojkeFlicka 
Bebisen hickar LiteMycket
Magen

Toppig framåt

Bred åt sidorna
MagenLångt ner Högt upp
Din hud Torr Mjuk
Ditt hår Tjockt & glansigt Tunt & matt
Bebisens hjärtljudUnder 140/min Över 140/min
Illamående de 12 första veckorna NejJa
Sover på

Vänster sida

Höger sida
Hormon rand Tydlig rand Ingen rand
Du är sugen på Sött Surt& salt
 


Texten med FET STIL och understrucken är vad som passar in på mig... Så det verkar som chansen är 60/40:)

blä

Idag är allt skit, sovit dåligt, ont i ryggen o är allmänt deppig... BLÄ!

Nu ska jag till Kalmar... Hej Hopp

här händer grejjor:)

Nu börjar det hända saker med mig... 5 veckor kvar... Men här händer grejjor...

Bilder på magen v35



   

V 35

Gravid vecka 35

   

I magen:

Från den här veckan börjar barnets snabbaste tillväxt under graviditeten. Det ökar 227 - 340 gram varje vecka. Eftersom det blir allt trängre i livmodern kan det hända att barnets rörelser minskar men de kan istället bli desto starkare. Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång. Bebisens huvud vilar på moderns blygdben. Bebisen väger ca 2,6 kg och är ca 45 cm lång.

Mamma:

Ditt fundusmått är nu cirka 31 - 35 centimeter. Magen står som högst nu för att snart sjunka ned lite. Bebisen trycker på överallt. Du kan ha tungt att andas, värk i ryggen och svårt att sitta, stå och sova.

Partner:

Det är bra att känna till att din partners kropp är hårt belastad av graviditeten och att hon troligen har svårt att sova. Det kan göra vem som helst lättirriterad. Avlasta henne så gott du kan.



taget från barntotal.se

Midsommarafton slut

Städat och klart... En maskin disk igång och en som väntar på att den första ska bli klar... Skönt att ha det gjort ikväll så man slipper det imorgon!

Har haft sjukt kul ikväll, tack alla inblandade; Älskling, Annelie, Fidde, Emilia, Danne, Helena, Linus och Felix:) TACK!

Nu ska jag o bebis sova, för nu är vi trötta!!!

Efter vi sovit blir det Öland och hemkomst på söndag...

Kram på er alla

Midsommarhelg

Midsommarafton imorgon, ska bli kul. Det blir firande här hemma imorgon med Annelie, Fidde, Danne o Emilia. Fidde o jag var på Kvantum i morse och handlade allt vi ska äta imorgon. Och fan vad vi ska äta:)
Sen på lördag blir det Öland, ingen riktigt midsommar utan Öland!
Sitter och lyssnar på Portugal-Tyskland som går på teven nu. Tyskland leder visst redan med 2-0, det är ju inte så bra, då jag håller på Portugal. Men men, så kan det gå...

Ska gå och klippa mig nästa vecka. Petter skulle betala sa han, får se om han kommer ihåg det när det väl gäller:) Ska väl ta bort en 5 cm ca... Växer ändå så fort nu, och det är skönt med lite kortare hår när det är sommar...

Nehej det var mitt inlägg för dagen!

Ha en superbra midsommarhelg!

Hej Hopp

Haha...

USA i ett nötskal... Knäppa sexlagar

BM idag

Var hos BM idag... Har inte gått upp något alls i vikt på typ 8 veckor, men magen växer, och det är det viktigaste. Även om jag ligger lite lite under kurvan nu. Vägde 56 på inskrivningen och nu väger jag 66... Och bebis hjärtljud är otroligt varierande, som lägst 133 för 6 veckor sedan och nu uppe på 148... Och idag hade vi svårt att få ett medel, för h*n ville inte ligga still alls, flyttade på sig och sparkade omkring sig:) Haha... Men mitt blodtryck har gått upp, för 2 veckor sedan var det väääldigt lågt men nu har det gått upp lite, även om det fortfarande är lågt... Är ju inte långt kvar nu, bara 46 dagar till BF.

Sänder en tanke till Emma o Stefan som har BF idag (har jag för mig?!) KRAM!

Skitdag, fy och bläää...

Sitter här i min ensamhet och segar lite... Absolut ingen ork alls idag, sovit så otroligt dåligt inatt... Svårt att andas för bebis ligger så högt upp, och har sjukt ont i ryggen... Var uppe 3 ggr inatt och gick i huset, kramp i benen och svårt att andas... Somnade väl runt 3 eller så... Sen vaknade jag vid typ 5 när Petter skulle upp till jobbet... Sen somnade jag nte förrän 7 igen, och då sov jag till halv elva... Kan inte sitta, för då trycker det under revbenen, kan inte stå för då får jag ont i fötterna och ryggen... Ligga kan jag göra, men då blir jag så trött... Blä! Idag är en skitdag, inget funkar som det ska. Ingen kul frukost, ingen mjölk... Måste handla sen... Trååååkigt!

Ska hem till mamma nu och hjälpa henne med att bränna ut en massa bilder på skiva. Bränner ut mina egna åxå när jag ändå håller på tror jag, har sagt i snart ett år att jag ska göra det, så får väl ta tag i det nu!

Ser fram emot helgen och midsommar... Ja det ska bli otroligt kul... Fredagen firar vi här hemma med Annelie, Fidde, Danne o Emilia... På lördagen åker jag o Petter till Borgholm och spenderar dagen/kvällen där. Natten spenderar vi i stugan hos svärföräldrarna... Tror det blir en bra helg, dock lång helg för min rygg... Men det ska funka, det SKA!

Raderade en massa sms på min gamla mobil igår. Svärföräldrarna ska ha den och kan ju inte ha kvar alla smsn då, var ca 200 sms.. Men det gjorde riktigt ont att ta bort dem... Sjukt ont gjorde det... Vissa av smsn kunde jag säga vad jag gjorde när jag fick dem, vad jag tänkte och till och med vad jag svarade... Usch o fy, att sms kan va så viktiga... Men får ju inte såna sms längre, så klart man vill spara dem då! .... :(

Nej fy vilken deppig dag, får gå hem till mamma och försöka bli på bättre humör...

Hej Hopp

v 34

Vecka 34
Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.

taget från Familjeliv

Recept!

God mat ikväll, hel fläskfile med mozarella, salami, basilika och matl.grädde. Och klyftpotatis till det!

Så här gör man:
Börja med att bryna fläskfilen så den får färg... Sen skär skåror i den med ca 1½ cm mellanrum, dock ej igenom! I skårorna lägger du mozarella och basilika inlindad i salamin. Sen matlgrädde över allt och in i ugnen, ca 200 grader i 35 min... Och klyftpotatis till det! MUMS...

Förvärkar

Idag har hela dagen i princip bestått av förvärkar... Lite jobbigt innan man förstår vad det är som händer, tur att Internet finns, där kan man läsa om allt! Hittade en sida som lugnade mig... Efter jag läst det kunde jag andas ut...

Följande text är taget från www.niomanader.se


Förvärkar/sammandragningar

Livmodern - uterus - arbetar och tränar under hela graviditeten, först som sammandragningar, sedan som förvärkar som känns mer och mer och blir kraftigare (oftast men inte alltid) ju närmare förlossningen kommer. Sedan på ett mer konkret sätt när det är dags för förlossning i form av förlossningsvärkar.
Sammandragningar, förvärkar och förlossningsvärkar är alltså i stort sett samma sak - fast med olika intensitet.

Vad är förvärkar?
Förvärkarna/sammandragningarna kan ses som livmoderns träningsprogram innan förlossningen - livmodern hårdnar och blir hård som en boll. Förvärkarna brukar märkas från ca vecka 30 men det är väldigt individuellt. I början är de oftast oregelbundna.

Känner alla av förvärkar/sammandragningar?
Nej, faktiskt inte. Det finns många kvinnor som aldrig känner av förvärkar/sammandragningar utan går direkt in på födslovärkarna. Det finns även de kvinnor som har väldigt milda förvärkar/sammandragningar och som därför knappt känner av dom.
Om man har få eller inga förvärkar/samandragningar så innebär det inte att förlossningen kommer att bli segare eller svårare. Vi är bara olika och det är inget att oroa sig för.

Hur känns förvärkar/sammandragningar
Det är svårt att beskriva generellt hur förvärkar/sammandragningar känns. För mig kändes det som molande mensvärk samtidigt som livmodern blev hård som en fotboll. Jag tyckte att det var obehagligt men det gjorde inte ont. Förvärkarna/sammandragningarna höll i ett allt från en till ett par minuter.

Hur vet man om det är förvärkar eller riktiga värkar?
Ibland kan man få så kraftiga förvärkar att man tror att det är förlossningsvärkar, men värkar som försvinner när man reser sig upp är i regel förvärkar. Man kan också prova att ta en dusch eller göra något annat avslappnande - går värken över är det antagligen bara förvärkar. Regelbundna förvärkar kan dock vara ett tecken på att förlossningen är nära. Om du är orolig kontakta din BM alternativt förlossningen.


Personlighetstest

Gjorde ett personlighetstest på nätet nyss, och så här blev svaret av det

Din personlighetstyp:

Logiskt sinnade, kreativa tänkare. Kan bli mycket entusiastiska över teorier och idéer. Strävar ofta att bringa klarhet i teoretiska frågor. Värderar kunskap, logik och kompetens mycket högt. Tystlåtna och reserverade. Svåra att komma inpå livet. Individualister. Ointresserade av ledarskap och makt. Deras analytiska förmåga gör det lätt för dem att upptäcka samband som andra inte ser. Fungerar bäst när de uppmuntras att använda sin fantasi och förmåga till kritiskt tänkande.

Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Fysiker, kemister, biologer, fotografer, strateger, matematiker, universitetslärare, programmerare, animatörer, tekniska skribenter, ingenjörer, jurister, brottsplatsutredare, skribenter, artister, psykologer, systemvetare, utredare, besiktningsmän, lantmätare.


Bilder från vår helg på Öland 6-8/6-2008


Petter kollar temperaturen i vattnet


Här sover vi när vi kommer på besök till svärföräldrarnas stuga


Flisan


Svärföräldrarnas stuga, som ligger i Sandbergen (Haga Park)


Jag


Jag i mitt strandset:)


Underbart väder hela helgen


Petter solade till och med!


På besök hos Anders, Sonja, Erik och Emma i Blå Rör


Fint så det förslår


Underbart vackert nere vid stranden

Bilder från min brors student den 5/6-2008


Mamma och Alle


Pappa och Alle


Stolta studenter


Den fina skylten


Jag


Bror


Camilla, Mange och Pappa


Lite gäster


Jag och mamma


Jag


Petter


Helgen

Torsdagen blev en väldigt bra dag. Jag orkade med hela dagen, det var mest i slutet som min rygg sa ifrån... Här kommer lite bilder från min brors stora dag!  Vad han fick av mig och Petter? Ett presentkort på en tatuering på House of Pain! (Mammas min var obetalbar haha)

Hmm... blir nog inga bilder, måste klura ut hur man gör... Vår nya kamera lägger bilderna direkt i ett program och jag kan inte lägga upp den därifrån på bloggen... Så några bilder blir det tyvärr inte förrän jag löst det...

Helgen var helt perfekt... På fredagen åkte vi till Sandbergen (Haga Park) och svärföräldrarnas stuga... Perfekt väder, låg vid stranden en stund, och vadade till och med ut en bit i vattnet! På kvällen blir det grillning:) Lördagen tillbringades först på stranden sen packade vi in oss i bilen och åkte till Anders, Sonja, Emma och Erik för att grilla och umgås. Deras stuga ligger i Blå Rör, Borgholm o det är så otroligt fint och mysigt där! Det var en otroligt bra kväll, hade jättekul! Åkte"hem" till stugan runt halv tolv... Då var min rygg kaputt, men det fick Petter mig att glömma... :) Söndagen åkte vi hem runt tolv, åkte en runda till Köpstaden, där vi handlade lite till bebis, några pyjamasar och en väska till vagnen.
Så helgen har i princip tillbringats i bikini, så sjukt varmt. Men det var först när vi kom hem till Nybro som det blev jobbigt med värmen, för det blåste och fläktade inte på samma sätt här som på Öland... Så kvällen tillbringades i bikini på soffan typ...

Nej nu ska jag kolla upp hur jag lägger upp bilderna...

Hej Hopp


Studentdax!

Idag tar Alle (min yngsta bror)  studenten så idag blir en festlig dag... Minns min student i detaljt typ, även om det är 5 år sedan... Kul var det iaf!

Men först nu ska jag till banken, och bli av med lånet på min bil, får även pengar över, känns bra! Sen ska jag till BM och sen en runda på stan, köpa rosor, jordgubbar och frallor...

Blir en lång trevlig dag...

Hej Hopp

...

Nu är min bil såld...



Kort inlägg och lite nya bilder!

Blir inget långt inlägg idag, orkar inte...
Var i Malmö i fredags med mamma och hade en superbra dag! Åt gott och shoppade, handlade mest till bebis. Kommer lite bilder nedan på nya saker till bebis. Till mig själv köpte jag en jättefin klänning att ha till min brors student, köpte även en bikini, behövde en ny, lite större :) Petter fick två skjortor... :)
Helgen tillbringades ju i Kroken, det var helt underbart...
Igår var Syrran o Annelie här o solade i några timmar med sin voffsar:) Det var otroligt kul, så det hoppas jag vi gör om snart igen!
Idag har jag o Petter varit o handlat lite, bla en babysitter, en jättefin body, en ny digitalkamera, mer avancerad än de två vi har nu och en bärbar telefon...
Här kommer lite bilder... Batteriet tog slut så fick inte så bra bilder och inte på allt...



Babysitter köpt på Babyproffsen i Kalmar



Söt dress köpt på HM i Malmö



Sötaste bodyn, köpt på Babyproffsen i Kalmar



Sparkbyxor köpt på Åhlens i Malmö



Söt body köpt på Åhlens i Malmö



Mössor köpta på HM i Malmö



Kommer bilder på klänningen och bikinin imorgon...

Hej Hopp!



Helgen i bilder!

Har haft en underbar helg i Byxelkrok tillsammans med Petter! Här kommer lite bilder!
























RSS 2.0