Färsbiffar med mozarella i citrongräddsås
Detta receptet blir ca 4 stora biffar i sås
500 gr färs (bland eller nöt)
Oxfond (soja funkar med)
Salt
Peppar
En liten påse mozarella
Potatis
2 dl grädde
1 dl vatten
2 msk mjöl
Rivet skal från en stor citron
Börja med att skala och koka potatisen. Under tiden som potatisen kokar blandas färs, fond, salt och peppar. Skär mozarellan i ca halv centimeter tjocka skivor som sedan delas en gång till. Ta lite färs och platta ut och lägg mozarella på, sedan täcker du med mer färs och formar till biffar. Se till att inte mozarellan syns...
Stek dessa i en stor stekpanna med hög kant.
Vispa ner mjölet i grädden i en gryta. Slå på vattnet och riv citronskalet och blanda ner. Låt det koka upp en gång, och när det är några stekminuter kvar av biffarna häller du på såsen över biffarna. Blanda runt väl med stekskyn och eventuellt överbliven mozarella.
KLART!
Det är supergott och går fort och lätt!
Det ska vi testa!